David Pokorný

Výsledky Českomoravského poháru z Nové Paky 02.


Českomoravský pohár v autokrosu 2003

7.závod

Nová Paka

20.9.2003


Divize 1 VW do 1600 ccm
Komentář Fotografie
Komentář u divize 4 VW nad 1600 ccm. Radek Tomáš do finálové jízdy pro poruchu ani nenastoupil.
Výsledky závodu divize 1 VW do 1600 ccm
PořadíSt.čísloJméno jezdceZisk bodů
1. 19 VICHTA Jiří 20

Zpět na začátek stránky


Divize 2 do 1600 ccm
Komentář Fotografie
Nejpočetnější třída - startovalo 28 jezdců!

Finále B
Na strkanici po startu doplatili Jiří Pánek a Lukáš Kořínek, pro které skončilo finále po ujetí několika desítek metrů. Do čela šel podle očekávání Josef Pečenka. Z poslední řady se na druhé místo dostal Pavel Kořínek. Dlouho to vypadalo, že právě tito jezdci zamíří do finále A. Jenže v šestém z osmi kol začal mít Pečenka problémy se svým vozem. Nejprve ho předjel Pavel Kořínek a při nájezdu do sedmého okruhu předvedl Pečenka hodiny v cílovém prostoru. Závod tím pro něj skončil.
Na druhé místo se dostal Josef Polák, ale toho vzápětí předjel Jiří Bret. Bret se z postupové příčky neradoval dlouho. V prudkém sjezdu nezvládl svůj vůz. Po nárazu do svodidel odstoupil pro poškozené řízení.
Zvítězil Pavel Kořínek. Spolu s ním postoupil do finále A i druhý Polák. Třetí projel cílem finále B Jaroslav Bareš. Čtvrtý Aleš Křesťan sice měl ještě plný počet kol, jeho vůz však měl prázdné kolo a rozhozenou geometrii.

Finále A
Skvělý start měl Pavel Petříček. S náskokem, který si budoval již od prvních metrů, si dojel i pro vítězství v závodě. Za ním se ovšem odehrávalo vyrovnané drama. Od začátku jezdili s minimálními rozestupy jezdci na druhém až pátém místě v pořadí - Josef Kopecký, Martin Babák, Martin Kopena a Karel Balej.
V pátém kole chyboval Kopena a Balej se ihned dostal před něj. V závěru měl ale právě Balej smůlu. Kvůli technické poruše musel zvolnit. Začal se postupně propadat v pořadí a nakonec z jízdy odstoupil. Kopena se tak vrátil na čtvrtou pozici.
Za vítězným Petříčkem dojel druhý Kopecký a třetí Babák. Závod dokončili ještě pátý Libor Paul, šestý Pavel Kořínek a sedmý Josef Polák.
První, kdo předvedl 'boudu' byl Václav Mulač.
Václav Mulač
Martin Kopena si i po závodě v Nové Pace udržel průběžné vedení.
Martin Kopena
Ač nachlazen, bojoval Martin Babák ze všech sil.
Martin Babák
Po celý den se Josef Kopecký zlepšoval - ve finále pak dojel druhý.
Josef Kopecký
Vynikající výkon korunoval Pavel Petříček vítězstvím ve finále.
Pavel Petříček
Výsledky závodu divize 2 do 1600 ccm
PořadíSt.čísloJméno jezdceZisk bodů
1. 118 PETŘÍČEK Pavel 20
2. 255 KOPECKÝ Josef 17
3. 1 BABÁK Martin 15
4. 147 KOPENA Martin 13
5. 79 PAUL Libor 12
6. 611 KOŘÍNEK Pavel 11
7. 77 POLÁK Josef 10
8. 26 BALEJ Karel 9
9. 8 MARTINEC Lubomír 8
10. 6 BEDRNÍK František 7
11. 666 BAREŠ Jaroslav 6
12. 23 KŘESŤAN Aleš 5
13. 32 BRET Jiří 4
14. 11 PEČENKA Josef 3
15. 66 VLASÁK Milan 2
16. 7 ZÍVR Lubomír 1
17. 10 PÁNEK Jiří 1
18. 27 KOŘÍNEK Lukáš 1

Zpět na začátek stránky


Divize 2 nad 1600 ccm
Komentář Fotografie
O největší drama závodu se postaral Josef Bartoš, když v jedné z rozjížděk ve sjezdu z nejvyššího bodu tratě saltem "překonal" i trojitá svodidla a skončil ve křoví mimo trať. Jezdec po hrůzostrašné havárii z vozu vystoupil a odešel po svých.

Finále B
Do startovního prostoru finále B najeli z původně předpokládaných šesti jezdců jen čtyři. Michal Hubant, ale k vlastnímu startu nenastoupil. Na trať tedy vyrazili pouze 3 závodníci. Do čela se dostal Jaroslav Grebeníček. Po startu druhého Stanislava Halouska brzy předjel Miroslav Dlouhý, který ve druhém kole předjel i Grebeníčka. Grebeníček z jízdy v zápětí odstoupil, a tak se finále B stalo jednoznačnou záležitostí pro Dlouhého - s náskokem zvítězil před Halouskem.

Finále A
Špatný manévr po startu předvedl suverén rozjížděk Martin Appl. Vytlačen na svodidla klesl na poslední pozici a ještě v prvním kole pro defekt pneumatiky odstoupil.
Vedení se ujal Karel Koten, přestože startoval až ze druhé řady. Za ním jel Jiří Korda. Na začátku druhého kola ho předjel Tomáš Hurt, který okamžitě atakoval i Kotena. Předjížděcí manévr z prudkého sjezdu ale nezvládl a vyjel mimo trať. Na stejném místě skončili v tomtéž kole i Zdeněk Vaněk a Miroslav Dlouhý, čímž zkomplikovali ostatním jezdcům průjezd zatáčkou pod sjezdem z nejvyššího bodu tratě.
Na druhou příčku se dostal Václav Haloun. Ve třetím kole předjel Haloun i vedoucího Kotena. Ve čtvrtém okruhu se na druhé místo prosadil Ludvík Gottfried, když během jediného kola dokázal překonat Kordu i Kotena.
Netrvalo dlouho a Gottfried zaútočil na prvního Halouna. Ten však všechny jeho útoky odrazil a v posledním kole mu znovu trochu poodjel. Zvítězil tedy Haloun před Gottfriedem a Kotenem. Čtvrtý dojel Korda, pátý Stanislav Halousek. S kolem ztráty dokončil finále jako šestý Petr Hodas.
O nejdramatičtější moment celého závodu se postaral Josef Bartoš.
Josef Bartoš
Z těchto míst traktory ještě žádný stroj nevyprošťovaly.
Josef Bartoš
Martin Appl měl ve finále velkou smůlu.
Martin Appl
Zkušený Karel Koten získal v Nové Pace třetí místo.
Karel Koten
Ludvík Gottfried se postupně probíjel dopředu, jediný, kdo mu odolal, byl Václav Haloun.
Ludvík Gottfried
Výsledky závodu divize 2 nad 1600 ccm
PořadíSt.čísloJméno jezdceZisk bodů
1. 155 HALOUN Václav 20
2. 67 GOTTFRIED Ludvík 17
3. 111 KOTEN Karel 15
4. 147 KORDA Jiří 13
5. 14 HALOUSKA Stanislav 12
6. 41 HODAS Petr 11
7. 230 DLOUHÝ Miroslav 10
8. 141 VANĚK Zdeněk 9
9. 85 HURT Tomáš 8
10. 666 APPL Martin 7
11. 504 GREBENÍČEK Jaroslav 6
12. 17 HRUBANT Michal 5
13. 123 KOPECKÝ Karel 4
14. 11 RATAJSKÝ Jan 3
15. 62 HAUTSHAUSER Karel 2

Zpět na začátek stránky


Divize 3 buggi
Komentář Fotografie
Nejlepší start do finálové jízdy měl David Horák. Stejně jako v rozjížďkách byla jeho další jízda příliš rozvážná. Netrvalo proto dlouho a brzy se za jeho stroj nalepil Lukáš Hampl, který startoval z druhé řady. Ve čtvrtém kole Hampl v prudkém stoupání Horáka celkem snadno předjel.
Ani druhé místo neměl Horák jisté. Jel neustále pod tlakem Jiřího Dastycha. Navíc se postupně k této dvojici dotáhl Michael Rybka, který pokazil úvod jízdy.
Při předjíždění Stanislava Hrachovce o celý jeden okruh se Dastych a zejména Rybka zdrželi. Horák tak měl chvilku klid. Rybka se znovu dotáhl na jezdce před sebou až v posledním kole a na pokusy o předjetí měl již málo času. Pořadí se proto již nezměnilo. S náskokem vyhrál Hampl před Horákem, Dastychem a Rybkou. Pátý s plným počtem kol dojel André Pitschmann z Německa. O jeden okruh méně odjel šestý klasifikovaný Hrachovec.
Velkou škodou pro finálovou jízdu bylo odstoupení Borise Vaculíka v prvním kole a také Radka Jordáka, který se během dne zlepšoval rozjížďku od rozjížďky. V úvodu odstoupil i Daniel Zeman.
Radek Jordák se zlepšoval jízdu od jízdy, v úvodu finále měl však kolizi hned po startu.
Radek Jordák
Michael Rybka prokázal ve finále svoji bojovnost.
Michael Rybka
Jiří Dastych odolal útokům Rybky a uhájil třetí pozici.
Jiří Dastych
Skvělé starty, ale jízdy bez bojovnosti předváděl David Horák. Profil cup Lukáš Hampl dokázal zvítězit i přes nevýhodnou pozici na startu.
David Horák Lukáš Hampl
Výsledky závodu divize 3 buggi
PořadíSt.čísloJméno jezdceZisk bodů
1. 1 HAMPL Lukáš 20
2. 2 HORÁK David 17
3. 4 DASTYCH Jiří 15
4. 3 RYBKA Michael 13
5. 281 PITSCHMANN André 12
6. 71 HRACHOVEC František 11
7. 66 ZEMAN Daniel 10
8. 350 VACULÍK Boris 9
9. 605 JORDÁK Radek 8

Zpět na začátek stránky


Divize 4 VW nad 1600 ccm
Komentář Fotografie
Společný závod divize 1 a 4 přilákal do Nové Paky pouze 5 jezdců. Kvůli technickým potížím Jaroslava Jaška a Radka Tomáše do finálové jízdy nastoupili jen tři závodníci. Nejlépe z nich odstartoval Jan Kuželka. Jeho vedení však mělo jepičí život. Už ve stoupání za startem ho předjel Pavel Dlabal. Dlabal si okamžitě vybudoval náskok, ale ve druhém kole vyrobil jezdeckou chybu a propadl se na poslední (tzn. třetí) místo.
Do čela se dostal znovu Jan Kuželka. Jeho stroj však poněkud "vadl". Kuželku proto velmi překvapivě předjel Jiří Vichta. Oba dokázal během třetího okruhu předjet Dlabal. Ve druhé třetině finále začal Kuželka opět zrychlovat. V šestém kole se dostal před Vichtu a postoupil tím na druhou příčku.
Když už všichni čekali na Dlabalovo vítězné projetí cílem, předvedl tento jezdec opět nevysvětlitelnou chybu. Byť nebyl nikým ohrožován, přetočil svůj stroj v poslední zatáčce před cílem a než ho stačil vrátit zpět po směru jízdy, předjel ho Kuželka. Pořadí v cíli tak mělo nakonec podobu - Kuželka, Dlabal a Vichta.
Broukaře letos trápí malý počet startujících.
Jan Kuželka a Jiří Vichta
Jaroslav Jaško odstoupil již v úvodu závodu.
Jaroslav Jaško
Kvůli neuvěřitelnému zaváhání nakonec Pavel Dlabal nezvítězil.
Pavel Dlabal
Výsledky závodu divize 4 VW nad 1600 ccm
PořadíSt.čísloJméno jezdceZisk bodů
1. 61 KUŽELKA Jan 20
2. 17 DLABAL Pavel 17

Zpět na začátek stránky


Své připomínky a dotazy můžete posílat na adresu david.pokorny@quick.cz

Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 800x600 . Kódování Windows 1250 .
Odladěno pro prohlížeče Microsoft Internet Explorer 6.0 .


Divize

Divize 1
VW do 1600 ccm

Divize 2
do 1600 ccm

Divize 2
nad 1600 ccm

Divize 3
buggi

Divize 4
VW nad 1600 ccm


Zpět na

Českomoravský
pohár 2003


Přejít na

autokros

Sezóna 2002

Sezóna 2001

Autokrosové odkazy