Kávu svaříme v konvici z varného skla s vodou, necháme ustát a pak scedíme do šálků z varného skla. Do každého šálku dáme porci šlehané smetany a zalijeme vaječným koňakem.
1/4 Amaretta a 3/4 kávy. Zdobíme šlehačkou
Do sklenice dáme Amaretto a zmrzlinu, přelijeme studenou kávou, ozdobíme šlehačkou a kokosem.
Termosku vypláchneme vařící vodou. Dáme do ní mletou kávu, přelijeme vařící
vodou a termosku zavřeme na 10 minut. Pak kávu scedíme.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, zvolna přidáme kávu, přitom dobře mícháme
metlou na sníh. Pak necháme vychladnout.
Smícháme s ananasovou šťávou, naplníme do sklenic, ozdobíme šlehačkou a dáme do
chladna. Před podáním ozdobíme kostičkami ananasu.
Z bílku ušleháme tuhý sníh. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Sníh smícháme se šlehačkou. 4 kávové šálky naplníme do 1/3, pak doplníme horkou kávou a hned podáváme. Cukr dle chuti.
Přísady promícháme s ledem a podáváme ve vychlazené sklenici.
Kávu rozkvedláme se smetanou, brandy, mokka likérem, maraskinem a žloutky a nalijeme do sklenic. Podáváme posypané kávou.
1 porce
Připravujeme v ohnivzdorné sklenici. Lihoviny smícháme, nahřejeme, přidáme horkou kávu a navrch dáme lehce ušlehanou smetanu.
1 porce
Na kávu nalijeme Cointreau, navrch nastříkáme šlehačku ušlehanou s vanilinovým cukrem.
1 porce
Cukr pokapeme vodou a připravíme světlý karamel, který nalijeme do šálku z varného skla. V naběračce nahřejeme whisky, zapálíme ji a hořící nalijeme do šálku na karamel. Pak hořící lihovinu zalijeme připravenou cezenou kávou a doplníme smetanou.
Do sklenic z jedné třetiny naplněných ledem rozlijeme Fernet a vaječný likér,přidáme lžíci vanilkové zmrzliny a vše zalijeme vychlazenou kávou. Ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Do horké kávy přidáme citrónovou šťávu a špetku pepře.
1 porce
Kávu dáme do šálku, přilijeme vaječný likér. Navrch posadíme šlehačku a poprášíme kakaem.
V konvici z varného skla připravíme silnou kávu, podle chuti ji osladíme a scedíme do zahřátých šálků z varného skla. Přilijeme gin a navrch dáme kopeček šlehačky.
1 porce
Polovinu likéru nalijeme do ohnivzdorné sklenice, přilijeme kávu, posadíme na to čepičku šlehačky,přelijeme zbytkem likéru a ozdobíme krokantem.
Do sklenice dáme nejprve whisky a na ni pak cukr. Promícháme a dolijeme kávou. Zcela lehce ušlehanou smetanu necháme opatrně stéci přes vyklenutou stranu lžíce na kávu. Smetana se nesmí smíchat s kávou. Kávu pijeme přes ni.
6 porcí
Smetanu ušleháme do tuha. Kávu okořeníme v konvi hřebíčkem. Přidáme dle obliby cukr. Do každého šálku dáme 2 cl rumu. Na každý šálek posadíme kopičku šlehačky. Podáváme s celou skořicí na promíchání.
1 porce
Až na smetanu, všechny přísady promícháme, nalijeme do sklenice a ozdobíme kopičkou šlehačky.
1 porce
Do šálku dáme kostku cukru, pokropíme rumem, přidáme koření, zalijeme horkou kávou, zamícháme a ozdobíme šlehačkou.
1 porce
Rum a likér smícháme nahřejeme a přidáme horkou kávu. Dle chuti můžeme i osladit.
Kávu rozdělíme do 4 sklenic, přidáme po půl porci zmrzliny a navrch posadíme šlehačku. Podáváme se slámkou.
Extrakt zalijeme 4 - 6 dl vařící vody a necháme vychladit. (Pokud máme rádi kávu sladkou, můžeme přidat cukr.) Rozdělíme do vyšších sklenic, přidáme zmrzlinu a ozdobíme šlehačkou, posypeme čokoládovými kávovými zrny.
4 porce
Část pomerančové kůry, citrónovou kůru, cukr a hřebíček prohřejeme s rumem, ale nevaříme. Koření vyjmeme. Rum dolijeme kávou. Nápoj rozdělíme do 4 sklenic, ozdobíme zbylou pomerančovou kůrou a podáváme vždy s 1 skořicovou kůrou k míchání.
Do sklenice dáme kostky ledu, přelijeme studenou kávou a osladíme cukrovým sirupem.Vmícháme brandy, maraskino angosturu. Poprášíme špetkou hřebíčku.
O něco více než 1/2 l vody povaříme 2 minuty se zázvorem. Do konvice dáme med, na ni posadíme filtr s mletou kávou a přelijeme vřící zázvorovou vodou. Kávu promícháme a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou.
1 porce
Připravujeme v žárovzdorné sklenici. Lihoviny promícháme, nahřejeme, nevaříme. Navrch dáme lehce našlehanou smetanu. Vmícháme cukr, promícháme dobře s kávou,
Zmrzlinu mícháme s likérem až je hmota poloměkká. Horkou kávu nalijeme do sklenic. Na ni rozdělíme zmrzlinový krém, ozdobíme kávovými zrny.
1 porce
Likér, rum, instantní kávu a mléko umícháme, nalijeme do sklenice, přidáme zmrzlinu a posypeme lískovými oříšky.
Na dno silnostěnné sklenice na nožce dáme 2 lžičky krystalového cukru,
žloutek a promícháme. Postupně přilijeme 5 cl horkého plnotučného mléka.
Promíchaný nápoj doplníme 3 cl koňaku a nahoru nasypeme strouhanou hořkou
čokoládu.
Nepodáváme těsně před a po jídle, spíše jako součást dezertu.
Smetanu ušleháme do tuna. Horkou kávu nalijeme do šálků, přidáme rum. Na každý šálek dáme čepičku šlehačky.
1 porce
Do zahřátého šálku dáme kostkový cukr, zalijeme zahřátým brandy, zapálíme a necháme krátce hořet. Pak zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.
1 porce
Do sklenice na kávu nalijeme silnou horkou kávu, osladíme ji. Přidáme vodku a mléko.
1 porce
Šálek na kávu naplníme čerstvě spařenou kávou, přidáme 1 sklenku kirše.
Osladíme dle obliby.
Na hotový nápoj můžeme ještě posadit čepičku šlehačky.
Mléko a cukr přivedeme k varu, přidáme kávu a opět necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.