Máslo ušleháme do pěny s cukrem, žloutky a vanilínovým cukrem nebo citrónovou kůrou. Pak vmícháme do tuha ušlehanou smetanu, mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme.
Podle váhy vajec navážíme máslo, cukr a mouku. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme cukr. Postupně lehce nahřátá vejce, pak mouku, prášek a kardamom. Pečeme.
Pocukrujeme a podáváme s rosolem. Nejlepší jsou horké.
Máslo utřeme s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a dobře ušleháme. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Pečeme zlatohnědé křupavé vafle. Sypeme cukrem a skořicí.
Žloutky, mléko nebo
smetanu, sůl a prosátou mouku dáme do mísy. Metlou dobře
rozkvedláme. Těsto necháme chvíli stát. Krátce před
pečením přidáme rozehřáté máslo a nakonec tuhý sníh z
bílků.
Podáváme k sladkému či
pikantnímu. Jsou vhodné k snídani, přesnídávce, kávě,
čaji nebo večeři.
Změklé máslo nebo margarín utřeme do pěny s cukrem vanilínovým cukrem a vejci. Pak přidáme střídavě vlažné mléko, vodu a mouku, sůl. Do posledních 50 g mouky vmícháme pečivový prášek. Ochutíme strouhanou citrónovou kůrou.
Do pěny našleháme margarín, vmícháme postupně ostatní přísady. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout a pak pečeme vafle.
Margarín a cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce a ostatní přísady. Pečeme křupavé vafle, které pocukrujeme.
Máslo, cukr a vanilínový cukr utřeme, postupně přidáme vejce. Střídavě mouku prosátou s práškem do pečiva, smíchanou s mandlemi a tekutinu. Nakonec rum.
Tuk utřeme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a kůry, pak střídavě cukr, vejce, směs mouky, škrobu a prášku. Upečené vafle podáváme s čerstvým ovocem.
Umícháme dobře mléko, žloutky, cukr a koření, přidáme moukou prosátou s práškem a vmícháme tuhý sníh z bílků.
Máslo, cukr, vejce, sůl a vanilínový cukr utřeme do pěny. Po lžičce přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a tolik podmáslí, abychom dostali řídké, tekuté těsto.
Do mísy prosijeme mouk, uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme šálek podmáslí (o teplotě místnosti), promícháme s droždím. Přikryté necháme 15 minut kynout. Přidáme další šálek podmáslí, špetku soli, tekuté máslo a 3 vejce. Pečeme vafle. Podáváme sypané cukrem a skořicí.
Do pěny ušleháme margarín, cukr, koření, vejce, přidáme ve vlažném mléce rozmíchané droždí a prosátou mouku. Necháme v teple kynout asi 60 minut. Ještě jednou důkladně promícháme a pečeme.
Mouku prosijeme do mísy. Uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Z droždí, vody, cukru a mouky zaděláme kvásek. Necháme 15 minut kynout. Tento kvásek umícháme s ostatní moukou, cukrem a dalšími přísadami na hladké těsto. Necháme kynout 30 minut. Pečeme zlatožluté vafle.
Rozkvedláme dobře vejce, cukr, koření a ve vlažném mléce utřené droždí. přidáme prosátou mouku a strouhané brambory. Necháme v teple 60 minut kynout. pak vmícháme rozpuštěný a prochladlý margarín, a pečeme.
Droždí utřeme se lžičkou cukru, přidáme vlažnou vodu a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít. Prosijeme mouku se solí a cukrem. Vmícháme vejce. Přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, brandy a smetanu. Vypracujeme dobře hladké těsto. Přikryté necháme při pokojové teplotě asi 1 1/2 hodiny kynout. Vaflovač potřeme olejem a řádně předhřejeme. Těsto vkládáme po lžících. Podáváme horké, bohatě pocukrované.
Margarín ušleháme do pěny s cukrem a žloutky, vpracujeme prosátou mouku, kondenzované mléko, koření a dohladka utřený tvaroh. Vmícháme lehce osolený sníh z bílků a pečeme.
Změklé máslo nebo
margarín, cukr, vanilínvový cukr a žloutky utřeme do pěny.
Pak střídavě vmícháme tvaroh, mouku s práškem, mléko,
špetku soli a strouhanou citrónovou kůru. nakonec přidáme
tuhý sníh z bílků.
Ještě horké potřeme zavařeninou a zavineme.
Vejce s cukrem šleháme nad párou do husté pěny. přidáme smetanu a rum, postupně prosátou mouku s práškem a citrónovou kůru. Pečeme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, horkou vodu a cukr šleháme do zhoustnutí. Na žloutkovou hmotu prosijeme mouku a škrobovou moučku. Promícháme. Postupně přidáme mléko a vmícháme sníh. Pečeme. Pocukrujeme a podáváme se zavařeninou. Nejlepší jsou horké.
Ušleháme vejce do pěny. Přidáme cukr, našleháme. Přidáme citrónovou kůru a šťávu, sůl. Šleháme dále, až je hmota hustě napěněná. Vešleháme rozpuštěné prochladlé máslo. Prosijeme mouku, škrobovou moučku a prášek. Promícháme. Těsto musí se lžíce padat jako široká stuha. Pečeme. Pocukrujeme a podáváme pokud možno horké.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Prosijeme na ně mouku, přidáme sůl, brandy a rozpuštěný a prochladlý margarín. Propracujeme a pečeme.
Kokosový tuk na malém plameni rozpustíme a necháme zase prochladnout, utřeme do pěny s cukrem a vejci. přidáme vanilínový cukr, sůl, rum a kyselou smetanu. Vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva.
Změklé máslo ve vločkách, prosátý moučkový cukr, strouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, žloutky a mouku dáme do mísy a dobře utřeme metlou. Vmícháme tuhý sníh z bílků a přidáme bramborovou moučku s práškem. Pečeme.
Máslo nebo margarín, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu. Prosátou mouku, pečivový prášek, citrónovou kůru a sůl rovněž vmícháme. Přidáme tuhý sníh z bílků. Smažíme po lžících do zlatožluta a ihned pocukrované podáváme.
Margarín, cukr a koření ušleháme do pěny. Přidáme žloutky, s práškem prosátou mouku a smetanu. nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme do křupava.
Měkké máslo utřeme metlou do pěny. Postupně přidáváme cukr. Pak postupné vejce. Vmícháme jemně strouhané mandle, mouku a bramborovou moučku. Těsně před pečením přidáme prášek. Pečeme. Necháme prochladnout a pocukrujeme. Tyto vafle se dají uchovat, ale jsou nejlepší horké.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a nakonec mouku. Pak přidáme mléko, sůl a oříšky. Pečeme vafle.
Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, žloutky a skořici. Vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků.
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Vpracujeme skořici, mouku a oříšky. Z těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a dáme na 1 hodinu do chladničky. Pečeme v olejem potřeném přístroji.
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Přidáme mouku a koření. Přidáme tolik smetany nebo vody, aby s těsto dobře plnilo do formy.
Tuk utřeme do pěny s vanilínový cukrem. Střídavě přidáme cukr, vejce a směs škrobu, mouky, prášku a kakaa. Nakonec vmícháme mandle a čokoládu. Pečeme. Necháme je vychladnout, případně rozdělíme a potáhneme polevou.Na polevu utřeme práškový cukr s rumem.
Všechny přísady dobře promícháme, necháme asi 10 minut stát a pak pečeme.
V misce utřeme droždí, lžičku cukru a 4 lžíce mléka. Necháme vzejít. V míse utřeme máslo do pěny, postupně přidáme během tření vejce, muškát a sůl. Střídavě pak mléko, mouku a kvásek. Těžké těsto necháme 3 - 4 hodiny kynout. Pak vmícháme rum. Pečeme. Podáváme podáváme cukrované, podávaly se také se sirupem nebo medem, nejlépe horké.
Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Umícháme sůl, mléko, žloutky, rozpuštěné a prochladlé sádlo, vanilínový cukr, trochu pomerančové kůry a postupně mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme vafle. Hotové pokapeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Cukr ušleháme s žloutky do pěny. Střídavě vmícháme smetanu a prosátou mouku. Vmícháme sůl, citrónovou kůru a rum. nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme.Podáváme sypané skořicovým cukrem.
Máslo rozpustíme a necháme trochu prochladnout. Vejce ušleháme do pěny a postupně přidáme cukr, mouku, rozpuštěné málo, smetanu a citrónovou kůru. Postavíme na 15 minut do chladna a pak pečeme vafle.
Máslo utřeme do pěny s cukre a žloutky. Přidáme, mouku, sůl a smetanu a krátce prošleháme metlou. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Pečeme.
Vejce ušleháme s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny, až se cukr rozpustí. Pak přidáme střídavě mouku, smetanu a jemně usekaný zázvor a špetku soli. Pečeme. Podáváme s brusinkovou zavařeninou.
Máslo rozpustíme a necháme prochladnout. Z vody a mouky připravíme hladké těsto. Přidáme do tuha ušlehanou smetanu a máslo. Pečeme. Vafle podáváme teplé s marmeládou a šlehačkou.
Smetanu dobře umícháme s cukrem. Přidáme mouku, máslo, sůl a tolik vody, aby vzniklo husté tekuté těsto. Dobře umícháme metlou. Pečeme. Podáváme nejlépe s pocukrovanými brůvkami.
V mléce dobře rozkvedláme práškový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vanilínový cukr.
Vejce s cukrem našleháme do husté pěny. Přidáme velmi jemně usekaný vanilkový lusk (dřeň) nebo vanilínový cukr. Vmícháme mouku a trochu mléka. Těsto necháme chvíli stát. Před pečením vmícháme rozpuštěné máslo a mléko. Přidáme prášek a promícháme. Pečeme. Pocukrujeme a podáváme s brusinkovou zavařeninou.
Do mléka přidáme cukr, vejce, olej, mouku a vymícháme těsto, které necháme odpočinout asi 2 hodiny. Pečeme. Horké rolujeme na hrubší ručičce měchačky.
Změklé máslo utřeme do pěny. Postupně přidáme cukr, sůl, žloutky. Vmícháme střídavě mouku a pivo. Bezprostředně před pečením přidáme tuhý sníh z bílůků a kypřící prášek s troškou mouky. Pečeme. Podáváme se skořicovým nebo hnědým cukrem nebo rosolem. Nejlepší jsou horké.
Vločky přelijeme mlékem, promícháme a necháme 2 - 3 hodiny stát. Pak přidáme rozpuštěné a opět prochladlé máslo. Přidáme vejce, cukr a koření. Propracujeme ručním hnětačem, přidáme necelý 1/4 l mléka, aby těsto bylo hustě tekuté. Pečeme. Pak postupně spojujeme vždy 2 vafle zavařeninou a podáváme čerstvé.
Tuk ušleháme s medem do pěny, postupně vešleháme žloutky. Vmícháme mouku s práškem a vlažné mléko. Opatrně vmícháme kostičky jablek, oříšky nebo mandle a citrónovou kůru. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Pečeme vafle, které sypeme cukrem a skořicí.
Těsto:
Oříšková smetana:
Utřeme do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, postupně přidáme vejce.
Vmícháme mouku a vlažnou vodu. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a jablka
nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme citrónovou šťávou a vmícháme do
těsta. Pečeme vafle.
Smetanu ušleháme do tuha s vanilinovým cukrem a lehce vmícháme oříšky. Podáváme
k vaflím.
Rozdrobené droždí v menším dílu vlažného mléka rozpustíme, pak promícháme postupně s ostatními přísadami. Hustě tekuté těsto dáme na teplo kynout. Pečeme vafle. Vedle sebe rozložené necháme vychladnout. Dle obliby pocukrujeme a pdáváme ke kávě či kompotu.
Margarín a žloutky ušleháme do pěny, přidáme kondenzované mléko a mléko. Okořeníme solí, pepřem a cukru a vmícháme strouhaný sýr. Nakonec vmícháme strouhanou cibuli a mouku. Těsto necháme stát 30 minut. Pak pečeme. Nejlepší jsou čerstvé přímo z formy.
Změklé máslo ve vločkách, strouhaný sýr, koření a žloutky dáme do mísy a metlou utřeme dohladka. Vmícháme mléko a polovinu mouky. Krátce před pečením vmícháme druhou polovinu mouky s práškem. Pečeme. Přísady nemusíme přesně odvažovat.
Ušleháme máslo, vejce a sůl do pěny. Postupně přidáme mouku a mléko. Přikryté těsto necháme 30 minut stát. Mrkev očistíme a ustrouháme. Pokapeme ji trochou citrónové šťávy. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Mrkev a šunku přidáme k těstu. Ochutíme výrazně solí a pepřem. Pečeme vafle.
Do mléka vmícháme metlou tolik mouky, aby vzniklo dosti husté těsto, do kterého vešleháme žloutky, máslo a sůl. Nakonec přidáme sníh z bílků.
Mouku prosijeme do mísy. Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a promícháme s cukrem a 5 - 6 lžícemi mléka. Kvásek zakryjeme moukou a necháme 10 minut kynout. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a sůl. Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi a osmažíme na ní na kostičky nakrájenou cibuli do zlatožluta. Necháme vychladnout nebo přidáme přímo do mléka. Přidáme k mouce a propracujeme těsto. Necháme půl hodiny kynout. Pečeme. Podáváme nejlépe horké k masitým pokrmům, pokrmům z hub, pikantním omáčkám, kořeněnému tvarohu nebo samotné k snídani.
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme. V míse rozšleháme mléko, vejce, hladkou mouku s kypřícím práškem a sůl. Nakonec zamícháme trochu prochladlou slaninu. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout, pak rozléváme do zahřátého vaflovače a opékáme asi 3 minuty.
Tuk a vejce našleháme.
Přidáme mouku s kypřícím práškem, kořením a solí a
postupně zalijeme a dobře promícháme s mlékem. Těsto
necháme asi 15 minut odpočinout, pak roztíráme po částech
do zahřátého vaflovače a zlehka sypeme sezamem. Opékáme
asi 3 minuty.
Podáváme k hovězímu
nebo drůbežímu vývaru nebo se sýrovými pomazánkami.