SOUTĚŽ O NAJLEPŠÍHO VALAŠSKÉHO FTÁKA 2005

Vážení letci, skokani, potápěči, ogaři a cérky,
další ročník soutěže ONVF 2005 se koná v sobotu 23. července 2005, opět na vodní nádrži "Kacabaja" u Hodslavic - 7 km od Valašského Meziříčí směr Nový Jičín.
Chcete-li se zúčastnit této netradiční soutěže aviatiků-superamatérů, vězte, že:
- hodnotit vaše výkony bude porota neodborná v mnoha směrech: originalitu vznášedla, vaši výzbroj a ustrojení, létací profil, křivku letu, hlasitost dopadu, znalosti meteorologie a historie leteckých katastrof na valašsku, možnou délku doletu a pod.

• k prezentaci vašeho monstra vám bude vyčleněn časový interval cca 4 minuty na rampě 3 m široké a 8 m dlouhé, umístěné ve výšce 2 m nad hladinou vodní nádrže 2,5 m hluboké.
• ke startu budou připuštěny pouze vznášedla s humanoidním pohonem neznečišťujícím náš valašský vzduch či vodu, s maximálním rozpětím křídel 400 cm a hmotností nepřevyšující 200 kg. V případě přeletu vodní nádrže je nutno se vrátit a pokus ukončit pádem na vodní hladinu. V opačném případě počítejte s anulováním vašeho výkonu.
• odměnou za vaši příkladnou snahu vám bude nejen halasný potlesk přihlížejících a ojedinělý sportovní zážitek, ale i zatím blíže nespecifikované, jistě však hodnotné a zajímavé ceny (opět letenka pro jednu osobu po Evropě a autobusová jízdenka po Evropě dle vlastního výběru, vyhlídkové lety nad Valašským královstvím, slivovica atd.).
- zajištěn bude rovněž nápojový a gastronomický servis, čímž se počet závodních strojů limituje na 20 a počet jejich osádek a doprovodu na 5 osob! (možnost udělení výjimky pouze po osobní konzultaci s pořadateli).
• začátek závodu bude po nespravedlivém rozlosování letos zahájen mezi 13-14 hod.. Váš příjezd však bude očekáván nejpozději do 9. 00 hod. z důvodu zaplombování závodních strojů v depu a následné exkurze příchozích diváků.
• vaše bezpečnost zajištěna bude školenými záchranáři vodními, případné životní pojistky pořadatelé přesto uvítají s radostí. Místo k nocování bude vyhrazeno v prostoru areálu vodní nádrže svépomocí, o zábavný program bude postaráno až do časných ranních hodin...?
• soutěžící jsou povinni odklidit torza svých konstrukcí z areálu vodní nádrže na vlastní náklady.
VŠECHNY AUTOMOBILY A DALŠÍ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY MUSÍ OPUSTIT AREÁL VODNÍ NÁDRŽE NA PŘILEHLÁ PARKOVIŠTĚ DO 9:00 HODIN!
Další program moderuje Jiří Vymětal a Olga Tomečková (divadlo Schod). Po úspěšných sjednocujících tématech v minulých letech (ve skotské, námořnické a hawaii stylizaci ) bychom chtěli i letos přilákat a pobavit diváky i sami sebe nějakým osvěžujícím motivem. V tomto ročníku padla naše volba na severoamerické INDIÁNY! Za zvuku tamtamů, filmových melodií či stylového country, ve stínu týpí, oděni v čelenky a bederní roušky budeme lákat diváky na rozličné akce a atrakce. Všichni příchozí budou mít možnost zúčastnit se indiánských soutěží nebo si alespoň svým stylovým oděvem zasloužit slevu u vstupného. Z připravovaného doprovodného programu můžeme potvrdit vystoupení skupiny GREENHORNS s HONZOU VYČÍTALEM a brněnské skupiny PICNIC - Michal Tučný revival, připravena bude i ukázka indiánských tanců a zpěvů, elektrický býk, ukázka westernového ježdění či střelba z luků.

Pokud jste prostudovali tato nelehké kritéria soutěže ONVF 2005 až do konce a rozhodli jste se vložit všanc svou pověst či přímo zdraví, neváhejte a zašlete následující přihlášku na adresu:
Agentura AURA - Karel Mikuš
Smetanova 975, 757 01 Valašské Meziříčí, mobil 608 909 913, tel.fax 571 622 117
Další případné nevyjasněné okolnosti vašeho startu vám rádi sdělíme telefonicky.