Hlavní jídla

 

 

 

 

Kuřecí kapsičky v sýrovo-vinném těstíčku (pro 4 osoby)

4 kusy kuřecích prsou, 1/2 žemle, 1 párek, asi 40 g pikantního salámu, 1/4 česnekového Hermelínu, 2 stroužky česneku, paprika, 4-5 vajec, asi 10 lžic strouhaného eidamu, hladká mouka a strouhanka na obalení, 1 lžíce bílého vína,  sójová omáčka, koření Zaziky, sůl

 

Žemli nakrájíme na kostičky a zalijeme vodou. V misce smícháme vymačkanou žemli, na kousky nakrájený párek, salám, hermelín, papriku a nadrobno pokrájený česnek. Spojíme jedním vajíčkem a dochutíme sójovou omáčkou. Kuřecí prsíčka naklepeme a posypeme z obou stran kořením Zaziky (obsahuje sůl, sušený česnek a sušený kopr). Naplníme nádivkou, přeložíme a sepneme jehlicí. Zbylá vajíčka rozšleháme s vínem, troškou soli a strouhaným sýrem. Kapsy obalujeme nejprve v mouce, pak v připraveném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s hranolkami nebo jinak upravenými bramborami, zeleninou a dresinkem. Dobrou chuť

 

Obměna: Na náplň kapsy použijeme 1 natvrdo uvařené vejce, 2 lžíce nadrobno nakrájené cibulky, lžíci majonézy, asi 50 g salámu, špetku soli a špetku pepře. Žloutek utřeme s majonézou, dochutíme solí a pepřem a přidáme nadrobno nakrájený salám a cibuli.

Kuřecí kapsičky v sýrovo-vinném těstíčku s česnekovou náplní

 

Kuřecí kapsičky v sýrovo-vinném těstíčku s vaječnou náplní

 

  

Hovězí na zázvoru s domácím knedlíkem

přední hovězí, mletý zázvor (asi půl balíčku), máslo

na knedlík: 2,5 hrníčku hrubé mouky, 1 hrníček mléka, 1 vejce, 1 houska

 

Maso naporcujeme, dáme do porcelánové mísy (nebo hlubokého talíře)  a vydatně zasypeme zázvorem. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den maso zalijeme vodou a vaříme, až je krásně měkké (mělo by se rozpadat). Poté přidáme máslo a necháme ho pořádně rozpustit do šťávy. KNEDLÍK: Z hrubé mouky, mléka a vajíčka vypracujeme tužší lepivé těsto, do kterého namačkáme na kostky nakrájenou housku. Těsto dáme do vlhkého hadru, jehož konce smotáme tak, aby knedlík nevypadl, a řádně ho "otřískáme" o stůl. Smotané konce hadru svážeme k sobě a knedlík vhodíme do vařící vody. Vaříme ¾ hodiny až hodinu a každých 15 minut (nebo podle potřeby) obracíme. Uvařený knedlík vyndáme z hadru, nakrájíme na silnější plátky a na talíři vydatně zaléváme šťávou. Dobrou chuť

 

Tip: Pokud nám zbude knedlík - KNEDLÍKY NA CIBULCE: Knedlík nakrájíme na větší kostky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme nakrájený knedlík a osmahneme. Můžeme přidat i vajíčko. Stejným způsobem můžeme zdělat i bramborový knedlík. Koupený houskový knedlík však lépe chutná, když jej osmahneme spolu s jedním vajíčkem. Jako příloha nejlépe chutná salátová nebo kyselá okurka.

Hovězí na zázvoru s domácím knedlíkem

Knedlíky na cibulce

 

 

Listová pizza (pro 4 osoby)

balíček listového těsta, 2 rajčata, 2 pórky, salám nebo uzené maso, kelímek smetany, 1 vejce, strouhaný sýr, tuk na vymazání plechu

 

Rozmražené listové těsto rozválíme na plát, který dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme vrstvu pórku nakrájeného na kolečka, na malé kostičky nakrájený salám a plátky rajčat. Posypeme strouhaným sýrem. Ve smetaně rozmícháme vajíčko a směs rovnoměrně rozlijeme na pizzu. Pečeme dozlatova asi 20 minut při zhruba 200 °C. Výborně chutná teplé i studené. Dobrou chuť

Listová pizza

 

 

Krabí tyčinky v těstíčku (pro 4 osoby)

500 g krabích tyčinek, 50 g sýra, 100 g hladké mouky, 1 dl mléka, 2 vejce, 2 dl oleje, kari, sůl

 

Z mouky, mléka, rozšlehaných vajec, strouhaného sýra, kari a špetky soli si připravíme husté těstíčko, které necháme alespoň ½ hodiny odležet. Krabí tyčinky obalíme v těstíčku a hned je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme do růžova a ihned podáváme. Vhodná příloha: brambory, bramborová kaše, hranolky.

Krabí tyčinky v těstíčku

 

 

Těstoviny zapečené s bešamelem (pro 4 osoby)

těstoviny, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla, asi 400 ml mléka, asi 6 plátků šunky, sušené bylinky, asi 4 lžíce houbového tekutého koření (Klasik od Vitany), 1 lžička vegety, 3-4 vejce, strouhaný sýr

 

Dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme bešamel: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi 1 minutu. Pak do jíšky (měla by zůstat světlá!) po částech přiléváme mléko a metličkou rozšleháváme do hladka. Pozor na žmolky! Omáčku vaříme asi 15-20 minut - mezitím nám zhoustne. Nakonec ji dochutíme vegetou, houbovým kořením a bylinkami a přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Promícháme s uvařenými těstovinami a dáme do zapékací mísy. Navrch rozklepneme vajíčka a posypeme strouhaným sýrem a bylinkami. Dáme do trouby zapéct při 180 °C asi 10-15 minut. Nakonec ještě můžeme posypat sýrem a bylinkami. Dobrou chuť

Těstoviny zapečené s bešamelem

 

 

Zeleninová treska (pro 4 osoby) - jednoduché, rychlé

mražené filety z tresky, 1 kelímek zakysané smetany, mražená směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice, petržel...), pepř, sůl, příloha (brambory, hranolky...)

 

Do pekáčku dáme tresku, osolíme ji a opepříme, zasypeme zeleninou a zalijeme zakysanou smetanou. Dáme péct do trouby asi na 10-20 minut. Podáváme například s vařenými brambory nebo hranolkami. Dobrou chuť

Zeleninová treska

 

 

Pizzetky (pro 4 osoby - na asi 25 kousků o průměru 5 cm)

400 g listového těsta, asi 140 g rajčatového protlaku nebo kečupu, miska strouhaného sýra, asi 100 g salámu, zelenina (brokolice...), 1 vejce (na potření), různé koření podle chuti (například koření na pizzu, provensálské, oregano, bazalka...), sůl

 

Rozmražené listové těsto vyválíme na tenké pláty a sklenicí nebo vykrajovátkem o průměru zhruba 5 cm vykrajujeme kolečka, která klademe na vymaštěný plech nebo pečící papír. Vajíčko vidličkou rozšleháme a potřeme jím okraje koleček. Rajčatový protlak nebo kečup smícháme s vybraným kořením (můžeme připravit více druhů) a doprostřed každého kolečka rozetřeme lžičku směsi. Navrch dáme po kousku salámu, zeleniny, jemně osolíme a posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

 

Tip: Pizzetky můžete připravit podle své fantazie nebo podle možností. Základem jsou rajčata a sýr. Také velikost koleček je na vás - můžete připravit jednohubky o průměru dvou centimetrů (pečte zhruba 5 minut), nebo deseticentimetrové pizzové koláče.

Pizzetky

 

 

Tvarohové kuličky s borůvkami (pro 4 osoby)

na těsto: 500 g tvarohu, 450-500 g hrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce, špetka soli

navrch: 250 g tvarohu, 500 g borůvek (či jiného sladkého ovoce), asi 100 g přepuštěného másla, moučkový cukr, skořice

 

Na vále spojíme všechny přísady na těsto a tvoříme malé kuličky (asi o průměru 2 cm) a vkládáme je do vroucí jemně osolené vody. Když vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty a poté scedíme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ovocem, tvarohem, polité máslem a sypané cukrem a skořicí. Dobrou chuť

 

Tip: Ovoce můžeme do těsta i zabalit. Například méně sladké ovoce jako jablka nebo švestky.

Tvarohové kuličky s borůvkami

 

 

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta (pro 4 osoby)

těsto: 1/2 l mléka, asi 10 lžic hrubé krupice, špetka soli, asi 1o lžic hrubé mouky, 1 vejce

asi 500 g ovoce (meruňky, jablka, třešně, jahody, ostružiny, borůvky...)

navrch: 250 g tvarohu (tvrdý strouhaný nebo měkký), asi 100 g přepuštěného másla, cukr (pískový nebo moučkový), skořice

 

Těsto: Do mléka dáme hrubou krupici a sůl a uvaříme tuhou krupicovou kaši, do které pak zamícháme máslo. Z vychladlé kaše, polohrubé (nebo hrubé) mouky a vajíčka zpracujeme na vále těsto, z něhož vytvoříme váleček.

 

Sypané odpalované kuličky

Z válečku odkrajujeme malé kousky a tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm. Dáme je vařit do vroucí osolené vody asi na 10 minut. Podáváme s drobným nebo na kousky nakrájeným ovocem, měkkým nebo strouhaným tvarohem, polité máslem a posypané cukrem a skořicí. Dobrou chuť

 

Plněné odpalované knedlíky

Do kousků těsta odkrajovaného z válečku zabalujeme ovoce - nesladíme. Kulaté knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 20 minut. Podáváme polité máslem a posypané tvrdým strouhaným tvarohem, pískovým cukrem a skořicí. Dobrou chuť

Odpalované kuličky s jahodami

Odpalované kuličky s borůvkami 

Odpalované knedlíky plněné jablky

 

 

Buchtičky s krémem (pro 4 osoby)

těsto: 1/2 kg polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1/2 malé lžičky soli, asi 3 dcl mléka, 1/2 malé skleničky majonézy

krém: 1 sáček vanilkového pudinku, 1 l mléka, 1 dcl rumu, cukr

 

Do misky dáme mouku a uděláme v ní důlek, do nějž dáme droždí a 1/2 lžíce cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme všechny přísady a řádně vyhněteme těsto, až je hladké a tvoří bubliny. Necháme asi hodinu kynout. Vyklopíme na pomoučněný vál a rozkrájíme na několik dílů, z nichž vytvoříme válečky. Z těch odkrajujeme kousky a tvoříme malé buchtičky, které klademe těsně vedle sebe na vymaštěný pekáček. Upečeme dozlatova a potřeme máslem. Rozdělíme na talíře a poléváme připraveným vanilkovým krémem. Dobrou chuť

 

Vanilkový krém: Do hrníčku si odlijeme část mléka a rozkvedláme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, osladíme a přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný pudinkový prášek a asi 3 minuty vaříme. Ke konci přilijeme rum.

Buchtičky s krémem

 

 

Sladká mléčná polévka (pro 4 osoby)

1,5 litru mléka; 1 lžíce másla; 5-6 hrstek drobných těstovin (písmenka, hvězdičky...); sůl; 4 lžíce krupicového cukru

 

Na másle na prudším ohni osmahneme těstoviny (nutně musejí být drobounké!). Přidáme 3 špetky soli. Pořádně prohazujeme, aby se nic nepřipálilo. Zhruba po pěti minutách, kdy začnou těstovinky hnědnout, oheň  ztlumíme a po troškách přiléváme mléko. Po prvním zalití mlékem osladíme nejméně čtyřmi lžícemi cukru, podle chuti. Vaříme asi 3/4 hodiny. Poté ochutnáme, zda jsou těstovinky uvařené a nekřupou nám mezi zuby. Jinak bychom vařili dál... Dobrou chuť

 

(Přesněji: napoprvé dolijeme asi 3 dcl mléka, potom každých 5 minut asi 2 dcl až do vypotřebení celého 1,5 l)

 

KARAMELOVÁ MLÉČNÁ POLÉVKA: Karamelová mléčná polévka nám chutná víc, ale podle tatínka nevypadá tak hezky bíle :-) Postup je úplně stejný, akorát hned na začátku k těstovinám přidáme se solí i 2 lžíce krupicového cukru. Pak o to více mícháme a zalijeme mlékem teprve až když těstoviny dostanou hnědou karamelovou barvu. Po zalití mlékem přidáme zbývající 2 lžíce cukru a dále postupně doléváme mléko do 1,5 litru. Polévka má typický "karamelový odstín".  Dobrou chuť

Karamelová mléčná polévka

 

 

Naše česká bramboračka (pro 6 osob - na 2 litry)

5 středně velkých brambor, 4 mrkve, 2 cibule, 2 misky další zeleniny (růžičková kapusta, květák, celer, petržel, pórek, cibulová nať...), alespoň 8 středně velkých hub, 3-5 stroužků česneku, 2 kostky bujónu, asi 2 lžíce Vegety, špetka  soli, 2 lžíce majoránky, 5 lžic másla a 6 vrchovatých lžic hladké mouky na jíšku

 

Brambory a zeleninu nakrájíme na kostky. Do hrnce s 1,7 litry vroucí vody a špetkou soli dáme nakrájenou mrkev (případně i celer a petržel) a po pěti minutách přidáme brambory, česnek, cibuli a ostatní zeleninu. pokrájené houby,  a bujón. Vaříme asi 20 minut. Na rozpuštěném másle opražíme mouku do růžova a pak za neustálého míchání metličkou přilijeme 1,5 až 2 hrníčky studené vody. Jíšku vmícháme do polévky a necháme ještě asi 10 minut provařit. Přidáme majoránku a dochutíme vegetou. Dobrou chuť

 Naše česká bramboračka

 

 

Kapustová polévka s placičkami (pro 4 osoby)

2 l kuřecího/hovězího vývaru (může být z kostky), 30 dkg růžičkové kapusty, 3 mrkve, kousek celeru, mouka na zahuštění, troška prášku do pečiva, Vegeta, olej

 

Ve vývaru uvaříme do měkka růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Uvařenou zeleninu z polévky vyndáme, rozmačkáme a smícháme s vejci, moukou a práškem do pečiva. Dochutíme vegetou a na oleji smažíme placičky. Polévku také dochutíme vegetou, omastíme asi lžící oleje a podáváme s placičkami. Dobrou chuť

Kapustová polévka s placičkami

 

 

Slaná žemlovka (pro 4-5 osob)

asi 6-8 kusů tvrdších rohlíků nebo housek, 2 hrníčky mléka, 2 konzervy vepřového masa, 3 vejce, asi miska sýru eidam

 

Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočené v mléce je klademe na dno mísy tak, aby pokryly celé dno. Na rohlíky rozetřeme vepřové maso a na něj dáme další, ale tenčí vrstvu nenamočených rohlíků. Vejce rozmixujeme se zbylým mlékem a nalijeme na vrchní vrstvu - tak, aby se všechny rohlíky namočily. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Dobrou chuť

 

PS: Nenechte se odradit názvem, neboť výsledek je chuťově vskutku báječný.

Slaná žemlovka

 

 

Langoše (pro 4 osoby)

půl kostky droždí, 10 lžic mléka, lžička cukru, 30 dkg hladké mouky, 60 g bílého jogurtu, špetka soli, olej na smažení; navrch: strouhaný sýr, kečup, asi 3 stroužky česneku, špetka soli a asi 5 lžic vody

 

Droždí dáme kynout do vlahého mléka s cukrem. Z vykynutého kvásku, mouky, jogurtu a špetky soli zpracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odležet. Poté z něj vytahujeme placky, které smažíme na rozpáleném oleji. Rozmačkaný česnek smícháme se solí a vlahou vodou a touto směsí potřeme langoše, posypeme sýrem a pokapeme kečupem. Dobrou chuť

Langoše

 

 

Vydatný fazolový guláš (pro 4 osoby)

2 plechovky fazolí (bílých nebo červených - na barvě nezáleží), 2 větší cibule, 5 dkg špeku, 15 - 20 dkg čabajky, 3 lžičky škrobu v ½ dcl mléka, 1 lžička cukru, špetka soli, 1 lžička mleté červené papriky, olej

 

Na troše oleje osmahneme na kostičky nakrájený špek a přidáme na kolečka nakrájenou čabajku. Opečenou čabajku a špek vyjmeme na talíř a na zbytku oleje zpěníme cibulku. Přidáme lžičku papriky, napočítáme do tří (přesně! - aby nezhořklo) a zalijeme šťávou z konzerv. Přidáme 1 dcl vody a vaříme. Poté přidáme fazole a klobásu se špekem. Necháme provařit, zahustíme škrobem rozpuštěném v mléce a znovu provaříme. Dochutíme solí a cukrem. Podáváme s pečivem, nejlépe chutná s toastovým chlebem opečeným do křupava. Dobrou chuť

 Vydatný fazolový guláš

 

 

Chlupaté knedlíky (pro 4 osoby)

30 dkg syrových nastrouhaných brambor, 15-20 dkg hladké mouky, 5 dkg strouhanky, 1 vejce, 2 lžičky soli

 

Přísady v misce spojíme rukama, až nám z něj jdou lehce tvarovat kuličky (případně přidáme více mouky). Z těsta tvoříme mezi dvěma namočenými lžícemi knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10 minut. Pak vodu slijeme a chlupaté knedlíky podáváme například s volským okem a smaženou cibulkou (jako bezmasé jídlo), nebo třeba s pečeným vepřovým. Dobrou chuť

Chlupaté knedlíky

 

 

Kečupové špagety ( pro 4 osoby)

1 konzerva luncheon meatu, špagety, asi 10 lžic kečupu, asi 100 g eidamu, lžička koření Gyros, 2 lžičky koření Adžika, 1 lžička vegety, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, ledový salát

 

Špagety dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut (podle údaje na obalu). Scedíme a promícháme s kečupem. Luncheon meat nakrájený na malé kostičky osmažíme na oleji s Gyrosem, Adžikou a vegetou. Eidam nastrouháme a promícháme s bazalkou. Na talíře servírujeme kečupové špagety, navrch nakrájený ledový salát, luncheon meat a vše posypeme strouhaným sýrem s bazalkou. Dobrou chuť

Kečupové špagety

 

 

Karbanátky plněné rýží (na asi 11 kousků)

600 g mletého masa, 1 žemle, 1 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 100 g vařené rýže, 2 lžíce hrášku, 2 stroužky česneku, pepř a sůl, olej

 

Žemli nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. V míse promícháme mleté maso s vymačkanou žemlí, utřenými stroužky česneku, vejcem, hladkou moukou a strouhankou, až vznikne hladké masové těsto. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme. Vařenou rýži podle chuti osolíme a smícháme s hráškem. Z masového těsta tvarujeme placičky. Na polovinu z nich poklademe rýži a zbylou polovinou je přiklopíme. Stiskem pevně spojíme a pak obalíme v hladké mouce. Na oleji osmažíme dozlatova po obou stranách, ale pomaleji než obvykle. Podáváme s bramborami a salátem. Dobrou chuť

Karbanátky plněné rýží

 

 

Králík "PUCI-PUCI" (pro 4 osoby)

4 kuřecí prsíčka (nebo 4 vykostěná králičí stehna), 100 g žampionů (může být konzerva), 1 červená paprika, 1 cibule, 1 pórek, 50 g mandlí, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, sůl, pepř, olej, máslo

 

Žampiony pokrájíme a podusíme na másle (pokud nemáme žampiony v konzervě). Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje. Přidáme kari koření, nakrájenou cibuli, pokrájené žampiony, na kolečka nakrájený pórek, nakrájenou červenou papriku a kečup. Směs orestujeme a necháme podusit. Nakonec přidáme oloupané mandle a dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s rýží nebo nudlemi a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť

 

 

 

Kuřecí špalíčky (pro 8 osob)

1 houska nebo rohlík, 3 lžíce mléka, 50 g šunky nebo uzeného salámu, 250 g žampionů, 1 vejce,  sůl, 1 lžička mletého bílého pepře, 1 lžička mletého černého pepře, 8 plátků kuřecích prsíček, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 větší cibule, ½ polévkové kostky, 1 lžíce hladké mouky na jíšku nebo asi ½ lžíce škrobové moučky,  špetka muškátového oříšku,  2 lžíce oleje, máslo

 

V misce zalijeme nakrájenou housku mlékem, aby změkla. Přidáme nakrájený salám, nakrájené žampiony, 1 vejce, mletý bílý pepř, špetku muškátového oříšku, osolíme a řádně promícháme. Kuřecí prsíčka jemně naklepeme a osolíme. Potřeme je hořčicí a naplníme nádivkou. Srolujeme do závitků a spíchneme jehlou nebo omotáme nití. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a přidáme k ní opéci závitky. Když maso zbělá, zalijeme polovinou vývaru a dusíme do měkka. Opepříme, zalijeme zbytkem vývaru a zahustíme škrobovou moučkou nebo jíškou. Na másle podusíme zbytek nahrubo pokrájených žampionů a přidáme k závitkům. Necháme podusit. Podáváme například s rýží nebo brambory a zaléváme žampiónovou omáčkou.  Dobrou chuť

 

 

 

Pita gyros (pro 4 osoby) - Zajímavý recept okoukaný od Řeků

4 placky pity-arabského chleba (silnější placky z mouky, droždí, vody, cukru a soli), 4 hrsti hranolek, asi 400 g jakéhokoliv libového masa (nejlépe kuřecí nebo vepřové), 4 lžičky koření gyros, 2 cibule, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, trocha másla na potření pity

dresink: 100 g tvarohu, 100 g bílého jogurtu, asi 50 g salátové okurky, 1 stroužek česneku, 2 lžičky koření Zaziky (směs soli a sušeného kopru s česnekem)

 

Maso nakrájíme na proužky, okořeníme kořením gyros a na rozpáleném oleji necháme osmažit nejdříve z jedné strany, potom i z druhé. (Pokud máte k dispozici přímo pravý gyros dělaný na "tyči" z různých druhů masa, tím líp.) Usmažíme či upečeme hranolky. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, která poté rozpůlíme. Pitu trochu potřeme máslem a dáme rozpéct na 1 minutu do mikrovlnné trouby nastavené na 800 W. Z kartonu si připravíme kornoutky. Na každou ohřátou pitu rozdělíme maso, přidáme asi hrst hranolek, 4 půlkolečka cibule a 4 půlkolečka rajčat, pokapeme dresinkem a pitu zarolujeme do tvaru kornoutku, zabalíme do papírového ubrousku a vložíme do kornoutu z kartonu. Dobrou chuť

 

Dressing Zaziky: V misce smícháme tvaroh, jogurt, nadrobno nakrájenou oloupanou okurku, prolisovaný česnek a koření Zaziky. Tento dresink se kromě gyrosu výborně hodí i ke grilovanému masu, obzvláště kuřecímu.

Dressing Zaziky

 

 Zpět na Recepty

Domů