Čaje
|
|
Potřebujeme: malé uzavíratelné sáčky, lněný provázek, papír, perko, tuš, nůžky, lepidlo |
Čaj Rooibos pro pohodu: červený rooibos (jihoafrická rostlina obsahující mnoho důležitých minerálů, bez teinu; 5 dílů), sušená kůra pomeranče (3 díly), sušené okvětní lístky měsíčku lékařského (2 díly), rozinky (2 díly), badyán (0,5 dílu) |
Čaj na kašel: sušená květenství sedmikrásky (1 díl), sušené květy divizny (2 díly), sušené listy máty rolní (1 díl) |
Čaj na zažívání: sušené listy šalvěje lékařské (3 díly), sušené okvětní lístky měsíčku lékařského (1 díl), sušené květy hluchavky (2 díly), sušené květy heřmánku pravého (2 díly), sušené listy oregana (0,5 dílu) |
1) Složky jednotlivých čajů smícháme v miskách a rozdělíme je do pytlíčků. Stejně tak můžeme pytlíčky naplnit i samotnými bylinkami - například meduňkou, mátou, diviznou, šalvějí... |
2) Na malý papírek napíšeme název a složení čaje, jeho trvanlivost a případně způsob přípravy. Tento papírek můžeme buď přilepit na pytlíček, nebo jej provázkem k pytlíčku přivážeme.
|
Zpět na Ruční výrobu |