KOSMOS 10
ČERVEN 2000 / JUNE 2000

ÚVODNÍK

 

Zdravím Vás z Pardubic.

Máme tady červen a s ním desáté, jubilejní číslo našeho KOSMOSU. Takže dnes trochu slavnostněji, trochu barevněji, trochu více.

Dorazily nášivky které si někteří z vás objednali v Kosmosu č.7. V požadovaném množství však byly pouze emblémy expedic Apollo9 a Apollo10. Nášivka expedice Discovery STS-41D přišla pouze ve dvou kusech (místo požadovaných osmi), takže štěstí měli pouze první dva kteří si jí objednali. Nášivky posílám společně s tímto Kosmosem a pokud máte zájem přišla nabídka na další nášivky. Bližší informace hledejte na poslední straně tohoto čísla.

Zkusil jsem barevnou titulní fotografii - sice způsobem dost složitým, ale co bych pro vás v jubilejním čísle neudělal, že ano.

A mým příspěvkem do jubilejního čísla je TEST vašich kosmíckých znalostí - doufám, že Vás zaujme a že odpovědím na položené otázky budete věnovat alespoň tolik času jako já přípravě. Těším se na vaše odpovědi, věřím, že přijdou od všech z vás, protože kdo by o kosmonautech a letech do kosmu měl vědět víc než vy. A určitě se najde i nějaká pozornost pro toho, kdo odpoví nejlépe, nejúplněji, nejpřesněji.

Do dnešního KOSMOSU se vešel i větší článek o MIRU z pera (tedy lépe řečeno z počítače) našeho kolegy Tomáše Přibyla - berte ho jako shrnutí všeho co se okolo MIRU v poslední době odehrávalo a odehrává.

Přeji vám všem krásné prožití léta, dovolených či prázdnin a mnoho úspěchů ve sbírání.

Zdraví Vás Milan HALOUSEK


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla