KOSMOS 11
SRPEN 2000 / AUGUST 2000

ÚVODNÍK

 

Zdravím Vás z Pardubic.

 Začínáme druhou desítku našeho bulletinu a já mám pro Vás několik zajímavých, a doufám že i příjemných, zpráv.

Předně - už asi zůstaneme u většího formátu A3. Příspěvků je zatím dost a tak uvidíme jak dlouho dokážeme společnými silami naplňovat měsíc co měsíc tento prostor. Naopak jsem ustoupil od záměru používat při tisku menší písmo. Vůbec se mě při jeho použití nelíbila, ani nedařila, slušná úprava stránek. Rád bych na třetí stránku KOSMOSU umisťoval větší články kterým jsem se až do tohoto čísla bránil právě s odkazem na nedostatek místa. Mělo by ale jít o články vyšší odborné a sběratelské hodnoty.

Stále mám samozřejmě zájem o vaše příspěvky do KOSMOSU. Musím Vás pokárat, v poslední době intenzita vašich příspěvků poklesla téměř na nulu – až na několik pravidelných přispěvatelů jsem toho od vás opravdu dostal pramálo. Jsou potřeba hlavně drobnosti, zajímavosti, kuriozity, postřehy. Co třeba poslat přehled adres ze kterých se pošta vrací nedoručená, či přehled jmen astronautů od nichž jste v poslední době obdrželi autogram. Nedostávám ani žádné články z novin – kromě mnou sledované MFDnes určitě vychází o kosmonautice občas něco i jinde. Co třeba Blesk a ty jeho “příšernosti” které tam občas vytisknou? Možná by to bylo zajímavé jako zpestření. Ani nic z další literatury? Časopisů? Snažte se. Děkuji.

Za druhé – zatím mě velmi mrzí vaše “aktivita” co se týče odpovědí na otázky testu z minulého čísla. Mám zde pouze tři odpovědi a stále věřím, že po vašich dovolených ještě další dorazí.

A za třetí - moje radost.
KOSMOS NA WEBU!!! Bylo to několik týdnů intenzivní práce, ale snad to stálo za to. Bližší a podrobnější informace jsou v článku na této stránce.

Tak čtěte! A sbírejte! A pište!!!

Poslední informace – Adresář obdržíte až s příštím číslem KOSMOSU.

 

Zdraví Vás Milan HALOUSEK


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla