KOSMOS 13
ŘÍJEN 2000 / OCTOBER 2000

ÚVODNÍK

Zdravím Vás z Pardubic.

S malým zpožděním, způsobeným přípravami na přijetí amerického astronauta Jima Lovella a českého kosmonauta Vladimíra Remka v Pardubicích a také přípravou podzimního setkání Klubu sběratelů autogramů, k Vám přichází třinácté číslo bulletinu KOSMOS. Doufám, že v něm opět najdete zajímavé informace.

Tak se nám to v poslední době začíná v kosmonautice hýbat – starty STS-106 a STS-92, první stálá posádka na Mezinárodní vesmírné stanici, návštěva Jima Lovella v Čechách, příprava startu prvního vesmírného turisty, …Jistě je příjemným zjištěním, že se o kosmonautice zase píše a mluví.

Nebudu proto zabírat zbytečně místo tlacháním a přenechám prostor stránek důležitějším informacím. Jenom bych ještě rád upozornil, že na poslední stránce je otištěn kompletní program semináře o kosmonautice, který se koná na valašskomeziříčské hvězdárně. Věřím, že se tam s řadou z Vám opět po roce potkám.

V příštím KOSMOSU se můžete těšit na rozsáhlé povídání o návštěvě Jima Lovella a Vladimíra Remka v Pardubicích.

Děkuji Vám všem za příspěvky do KOSMOSU – mám jich tady poměrně dost – určitě na ně v nejbližších číslech dojde řada. Ještě jednou děkuji – a pište dále!

Zdraví Vás Milan HALOUSEK


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla