KOSMOS 20
KVĚTEN 2001 / MAY 2001

KOSMOS-NEWS PARTY

Možná jsem nenapravitelný optimista, možná očekávám od lidí kolem sebe víc, než je zdrávo očekávat.

Ale začíná to vypadat, že můj optimismus opět nebyl na místě. A vy, milí kolegové sběratelé, mě z něj léčíte šokovou terapií.

Jak zjišťuji, drtivé většině z Vás nestojím ani zato, aby poslali byť jen koresponďák, zda-li na setkání přijedou či nikoliv - ačkoliv jsem Vás o to v minulém KOSMOSU výslovně žádal. To jsem chtěl asi opravdu hodně!!!

Už když jsem přišel s myšlenkou na toto Setkání, mě brzdil Tomáš Přibyl slovy:

" …Všichni stále jen vykřikují planá hesla - a když se má něco udělat, tak zmizí! Z vlastní zkušenosti tvrdím, že ti druzí převažují. Celý rok nejsou vidět, nic pro kosmonautiku neudělají, kritizují druhé - a pak se nahlas bijí v prsa a prohlašují se za spasitele světa. Vydrží jim to zpravidla jeden den!…"

Nechávám tato slova bez komentáře, stále ještě věřím!!! Jsem prostě nenapravitelný a
nevyléčitelný - už jsem tolikrát narazil a stále si myslím, že když jsem pro něco zapálený já, tak jsou i ostatní. A vy mě stále a stále přesvědčujete, že to tak není!!!

Mě na tom především mrzí to, že Vám ani nestojím za to, abyste mě napsali, že nemám otravovat s nějakými iniciativami, že Vás mám nechat v klidu, že si budete raději v teploučku pouze pasivně přijímat co Vám kdo nastrčí pod nos a jinak neuděláte ani prd (pardón)!!! A přeberte si to každý jak chcete. Vím, že se teď začnou ozývat právě Ti, kterým tato slova určena nebyla. Ti, kteří píší do KOSMOSU, potvrdili účast - či se omluvili - na Setkání. Ti, kterým jsou tato slova především určená, to zase v klidu spláchnou!!! Ale napsat je musím! Zlobím se. A dost hodně!!!

Ale pojďme od obecných věcí ke konkrétnímu - ke KOSMOS-NEWS PARTY. Za půldruhého měsíce od zveřejnění informací v KOSMOS-NEWS č.19 jsem od Vás obdržel celkem 8 odpovědí! Ať již potvrzení účasti, nebo omluvu - toť vše. A zase se objevuje pár stejných lidí kteří se ozvou, kteří mají zájem - ale jsou to lidé, kteří chtějí dávat ostatním, a ne brát - oni na Setkání chtějí přijet, protože mají co říct ostatním, a určitě sem nepojedou s představou, co nových informací tady načerpají - oni ty informace mají! A Ti co je nemají, a měly by šanci je tady získat, se ani neuráčí napsat!!! Těmi prvními samozřejmě myslím především pány Vítka, Přibyla, Toufara či Pacnera. Potom už se ozvalo jen pár lidí od kterých jsem to předpokládal - protože vím, že to dělají se zaujetím - Standa Mlýnek, Vašek Pertl, Honza Podolský, Jirka Vopálka, Aleš Holub, Libor Lejček a pár dalších (někteří přijedou, někteří se omluvili). A potom je skupina lidí, o kterých jsem si myslel, že se ozvou, protože to buď nemají daleko, nebo je kosmonautika opravdu zajímá. Zmýlil jsem se! A dost mě to mrzí!

Já samozřejmě nechci, ani nemůžu, nikoho nutit aby přijel. Myslím si, jak jsem již uvedl výše, že by ale bylo alespoň slušné se omluvit! Co myslíte, kolik jsem tomu již věnoval času? A kolik času by zabrala vám dvouřádková zpráva? Ale, a to je fakt, si k tomu ještě musíte připočítat 5,40 za poštovné.

Když jsem Vás "lákal" loni a předloni na seminář do Valašského Meziříčí tak jsem od několika z Vás slyšel slova "Tam nepojedu, to je daleko. Ale kdyby bylo něco blíž, to bych určitě přijel. Moc mě to zajímá!" Dnes si už myslím, že to tehdy nebyla omluva, ale výmluva!

No nic. Já to nějak přežiji, a věřím, že vy ostatní si z předcházejících řádek vyberete to, co vám bylo určeno! A stále věřím, že se KOSMOS-NEWS PARTY uskuteční s dostatečným počtem přítomných.

Zdraví Vás dnes nazlobený
Milan Halousek 


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla