KOSMOS 20
KVĚTEN 2001 / MAY 2001

TÉMA:
BYL NEIL PRAVÝM MUŽEM
PRO PRVNÍ PŘISTÁNÍ NA MĚSÍCI?

Na americkém sběratelském serveru Collect Space (www.collectspace.com) se objevuje velké množství zajímavých informací o kosmonautice – mimo jiné i v diskusních fórech, kde probíhá mnoho desítek nejrůznějších on-line diskusí. Stáhnul jsem pro Vás část jedné diskuse – především kvůli jistě zajímavému tématu. Celá diskuse je mnohem delší, toto je pouze její nejzajímavější část. Překlad je proveden automaticky pomocí počítačového překladače – proto ta dost špatná čeština a občas nepřeložená anglická slovíčka. Nebylo v mých časových možnostech vše přepisovat do korektní češtiny – myslím si však, že zajímavý obsah to vynahradí. Pokud by tento způsob překladu příliš nevadil, můžu občas zveřejnit v KOSMOS-NEWS další zajímavá témata. Napište svůj názor! Milan Halousek


Jacqueline - Únor 08, 2001 - Někdo myslí si, že možná Neil Armstrong byl špatný chlap být nejprve na měsíci. Já znamenám jistě NASA měl nějakou předvídavost historického významu, a možná oni by měli mysleli o něco více o personaility prvního měsíčního chodce, a zda nebo ne on mohl stát před jeho naprostou nesmírností sláva jakmile on vrátil se na zemi. Neil Armstrong vždy byl neochotný hrdina a já myslím si, že veřejnost prohrála ven kvůli tomu. Já Jsem chytil špatný konec tyče nebo já Jsem udeřil do toho pravě na tlačítku. Kdo vy myslíte by měl byl zlepšit ' prvního muže na moon'? Zajímající Problém dělat ne vy myslíte?

Ben - Únor 08, 2001 - Neil nebyl první výběr. Grissom, jestliže on žil, by undoubtably havebeen nejprve. Tam byl, já věřím, dva jiní před Neilem na seznamu. Jeden já zapomenu, ale jiný byl Jim McDivitt. On odstupoval od astronautského jádra před Apollem 11.

thecollector - Únor 08, 2001 - Já myslím Cernan by měl byl dobrý výběr. On je zdánlivě hezký chlap s mnoho osobností. Nebo Conrad, nyní on a Fazole oba má velkou osobnost. Bean byl kvalifikovaný na se u času, ale Conrad by měl byl dobrý výběr. Z 11 osádky, já myslím Zvučný by měl byli nejprve. On chtěl to tak špatný, a Neil vždy jednal jako by to nevadilo, a jestliže to opravdově nevadilo, já myslím Zvučný by měl vyšli ven nejprve. Jen můj názor ačkoli. Daný enought čas zkoumat to, vy jste mohli pravděpodobně dělat důvod pro každého od Armstronga k Schirra k Billu Clintonu.

collshubby - Únor 08, 2001 - Já myslím Grissom by měl byl nejlepší výběr, on žil. Já jsem částečný ačkoli, protože on je jeden z vrcholu oblíbeného astronauti na mém seznamu. Já vím to Aldrin bojoval proti těžký šlápnout před Neilem. Aldrin podporuje sebe dobře pro bytí druhý muž na Měsíci. Představit si jestliže on byl nejprve! Jim Lovell a Fred Haise byl zálohy do Armstrongu a Aldrin. Oni jsou nahoru vysocí na mém seznamu příliš, tak já myslím si, že oni by měli udělal štěstí pár také. Nějaká cesta vy krájíte to, nicméně, oni všichni udělali jejich pracovní štěstí a všichni jsou hrdinové, žádná záležitost, která byla nejprve.

Aztecdoug - Únor 08, 2001 - Neil celá cesta. Pohled, oni neletěli s jednoduchou misí. Toto nebyl okolo kdo byl hezký, nebo kdo gonna značkové podpisy. Neil Armstrong osvědčil se na Blížencovi 8. Jestliže vy neznáte co já mluvím o, to je dobře hodnota výzkum. Neil zachránil vesmírný program na GT-8. Dodatečně, on osvědčil se znovu když LLTV skoro zabil jej. Neil byl X-15 zkušební pilot. Neil zaznamená Orla úspěšně, šel na měsíci a přinášel posádkový domov bezpečně. To byl cíl. Mohl jiní dělali to? Ano, a oni dělali. Ale pohled na to od jejich pohledu v 1969, toto bylouncharted území. Práce udělaná.

astronut Únor 08, 2001 - Jako muž, pilot, opravdový Americký hrdina, Mr. Armstrong má žádné vrstevníky. On je zabýval se 3 dekádami intenzivní veřejné prohlídky s rezervovanou slušností. V zpětném pohledu byl on nejlepší muž mít podpořený pokračující veřejný zájem v obsazeném kosmickém letu? Byl on nejlépe vhodný vzrušit novou generaci Američanů platit za příští krok vnější k hvězdám? No. Jeho mocná touha pro soukromí vlastně zranila Americký vesmírný program do určité míry. Pokud jde o jen jak hodně, dobře to je další diskuze. Kdo Mercury-Apollo astronautů mohl nejlépe sloužili jako aktivní velvyslanec mít zažehnutý pokračující zájem na Měsíci a dál? Můj osobní výběr vždy byl Pete Conrad. Třída, humor, postoj, " pravý látkový " pilot, on měl to všichni. Jiné výběry: Lovell, Cernan, Gordon ...všichni měli postoj, třída, a byl velcí mluvčí pro program. Grissom prvotřídní astronaut v KAŽDÉ pozornosti, můj hrdina příliš, byl také velmi soukromá osoba, která shunned veřejnou prohlídku a podle mého názoru by měl vložit nás hodně stejná loď jako Armstrong. But I cítí žádné lítosti. Historie byla psána a Neil Armstrong dělal a přece má třídu a postoj k nejvyšší míře. Jeho soukromá příroda zranila nic ale energická expanze letu s posádkou, možná ... Protože pamatovat si s vrtkavou povahou Americké veřejnosti dokonce Conrad by nemohl byli schopní otočit příliv.

Philip - Únor 09, 2001 - Velký číst problémy ... ale co je Pan NEIL ARMSTRONG dělání v dnešní době době ... Já věřím, že on je profesor u Univerzity v USA ... Někdo zná kterou Schopnost ? Díky!

collshubby - Únor 09, 2001 - Já věřím nyní když on je zapojený do soukromého obchodu. On byl profesor inženýrství u Univerzity od Cincinnati pro osm roků, ale on odešel tam v časný 80's je. On může přednášet čas od času u univerzit, ale já nemyslím si, že on přece anymore.

nadržený - Únor 09, 2001 - Já myslím NASA chtěl udělat prohlášení tím, že má civilistu nejprve na měsíci. Byl Neil nejlepší výběr? Pravděpodobně ne. Tam byli jiní civilní astronauti v NASA u času.

UKRUSS - Únor 09, 2001 - Miláček Celý, Já nemyslím Neil Armstrong byl specificky rozhodl se být PRVNÍ muž na měsíci - pro kterýkoliv důvod. On byl prostě ' v pipeline' osádky rotaion a úkol systém a okolnost osudu / vedla k němu je přidělen jako Apollo 11 velitele DŘÍVE NEŽ (já věřím) to dokonce bylo potvrdil, že Apollo 11 by byl mise a osádka udělat první měsíční přistávající pokus. Nezapomeňte, že tam byla nějaká intenzivní diskuse u času pokud jde o zda zdržet Apolla 10 pro dva měsíce, až do LM5 (Apollo 11's je LM - rozbřesk dost být schopný země na měsíci) byl připravený, a nechat Toma Stafforda a Gene Cernan má první zemi - myšlenka, která je proč jít celá cesta k uvnitř 50000 noh měsíce, s všemi sdruženými riziky a NOT zemí? Dodatečně, Apollo 11 by jen byl první země jestliže všichni šli dobře na Apollu je 7 přes 10. Toto musí jistě byli myšlenka mít byl velmi nepravděpodobný u času. Když Neil byl jmenován jako Apollo 11 velitele tam byla žádná záruka to 11 by byl první země. Mnoho lidí věřilo, že Pete Conrad by byl nejprve jít na měsíci na Apollu 12. Můj bod je to Neil Armstrong byl pravděpodobně ne specificky rozhodl se být první muž, on náhodou byl přidělen doprava mise ve správném času kvůli posádkovému úkolu rotační systém. Já mohu být špatný ale to je jak já rozumím tomu. To bude zajímat vidět co Chris Kraft musí říkat o tomto v jeho nové knize.

astronut - Únor 09, 2001 - Russ,Vy jste přesně praví podle Deke Slaytonova kniha, to byla věc posádkové rotace. Jestliže A11 potratil Conrada & Bean by měl byl další. Ačkoli já jsem četl, že Armstrong byl řeknutý Minimem? (nemůže pamatovat si koho) že on by byl daný příští let jestliže on musel potratit. Toto mělo být jisté, že on netiskl příliš tvrdý jestliže věci zkazily se.

Jacqueline - Únor 09, 2001- Děkovat vám každý pro vaše odezvy na mou otázku ' byl Neil pravý muž pro job'. Jestliže já jsem měl můj výběr to by byl Buzz Aldrin. On je takový velvyslanec pro obsazený kosmický let. Velká lítost, kterou já vidím je že tam je generace lidí vnějších tam kdo nebyl dokonce narozený když měsíční přistání vzala místo. Tak být schopný setkat se s jedním z originálu astronauti, kteří šli do měsíce by byli neocenitelné spojení pro budoucí generaci k minulosti. Jediný minulý rok, který já jsem vzal můj 10 roku starý syn k večeři, která byla navštívená prostřednictvím Alana Beana, Richard Gordon, Ed Mitchell a Walt Cunningham. Oni všichni mluvili u velkého lenth poté a odpověděl mnoho mnoho otázek. Všichni hosté byli dychtiví slyšet je hovor a relive jejich zkušenosti. Tak hodně lépe slyšet to od koňských úst než číst to v knize. Všichni čtyři astronauti dávali si na čas mluvit k mně a můj syn. Alan Bean dokonce podepsal obraz můj syn dělal od Apolla 12. Můj syn mluvil o tom pro týdny. Jeho přátelé byli tak závistiví a my jsme dělali přední stránku z našich místních novin. Co já pokusím se dostat se na ně jen myslet si, že co excitment lidé jako Neil Armstrong mohli vytvářet v mladší generace, po všech oni jsou naše budoucnost. Být v veřejnosti oko znovu by dělalo tak hodně pro budoucnost obsazeného kosmického letu, být samotář dělá nic, nic vůbec. Děkovat Bohu Za ty málo Apollo astronauti, kteří přece starají se dost o budoucnosti k promluvě o jejich minulosti. Díky pro poslouchání. Jacqueline

radiolady7 - Únor 09, 2001 - Já myslím si, že my postrádáme smysl trochu když my začínáme ptát se astronautské schopnosti rozkazovat misi umístěné zčásti na jeho prezentacích na veřejnosti statečnost. Zatímco některá PR uvažování mohou hráli podružnou roli v časném astronautském výběru, já obávám se, že my bychom mohli nikdy dělali to měsíci oni hráli nějakou větší roli. Jestliže my chceme ptát se Mr. Armstrongova schopnost rozkazovat Apollu 11 a dělat ten nejprve historický skok založený na jeho dovednostech a zkušenosti jako pilot a astronaut, my budeme muset bojovat namáhavou bitvu celá cesta. Přes 20 / 20 představa zpětného pohledu, on sedí účtu a pak někteří. Po všech, on splnil všechny požadavky mise, a nejdůležitěji, on přinesl jeho osádku domov živý. A to, nakonec, je práce. To nutí jej více sedět než mnoho jeho kolegové? Ne nutně. Ale jeho neochotný hrdina persona dělá jemu ještě méně záchvatu? Rozhodně ne. Rachel

Tom - Únor 09, 2001 - Já pamatuji si nádherně zábavnou citaci že Neil Armstrong dělal u Bílého Domu slavícího jeden 20th nebo 25th výročí od Apolla 11. V tom on admiting že on nebyl nejotevřenější astronaut ale on udělal štěstí analogie.Parafrázovat, on říkal, že někteří ptáci jsou dobří mluvčí ale neletí velmi dobře, zatímco jiní nejsou takoví dobří mluvčí . Já myslím si, že publikum dostalo zprávu.

Ed beck - Únor 09, 2001 - Já věřím, že Neil Armstrong byl schopný astronaught, který byl v pravém místě, ve správném času. Ale nic neobyčejný. Ano, on došel příležitosti; ale, já nemyslím si, že on byl MUŽ pro práci. Já souhlasím, že Conrad a Bean by měl vyrobené lepší výběry, nebo Lovel a Haise. Dokonce Aldrin by měl byl lepší výběr. Můj osobní favorit by měl byl Jim Irwin, ale to je jen můj osobní předsudek protože já jsem znal Jima. Já myslím Armstrong by měl byl lepší výběr pro pozdnější misi. Ne 11.


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla