KOSMOS 19
DUBEN 2001 / APRIL 2001

KOSMOS-NEWS PARTY

 

Vážení zájemci o kosmonautiku,

dovoluji si Vás co nejsrdečněji pozvat na první

“KOSMOS-NEWS PARTY”

která se uskuteční v Pardubicích o víkendu 29.6 – 1.7.2001.

  

Rád bych uspořádal setkání lidí kteří se zajímají, tak jako já, především o pilotovanou kosmonautiku. Nechci dělat konkurenci podzimním seminářům ve Valašském Meziříčí – rád bych, aby toto setkání mělo trochu volnější rámec než přednáškový program ve Valmezu.

Chtěl bych, aby si účastníci tohoto setkání vyměnili názory a zkušenosti především formou řízených diskusí a besed. Témata budou určena později, ale myslím si, že ta základní se rýsují celkem jasně již nyní: Výstavba a provoz ISS a s tím spojené nedávno ohlášené úsporné programy NASA, MIR a jeho zánik, ohlášený pilotovaný let na Mars, 400 osob v kosmu, Čínský kosmický program, atd. Samozřejmě bych rád zařadil i diskusi na další “ožehavá” témata – Informovanost o kosmických programech ve sdělovacích prostředcích a časopisech, Česká NASA apod. Součástí setkání by mělo být i několik drobných výstav a prezentací – autogramy astronautů, QSL lístky z kosmu, známky, modely, fotografie – opět podle zájmu účastníků. Hlavní program by proběhl v sobotu 30.června, páteční podvečer a večer by byl ponechán na volnější program, včetně případného promítnutí kazet o kosmonautice atd. V neděli dopoledne by byl program podle dohody – je možné zprostředkovat návštěvu pardubické hvězdárny či jiných památek (vhodné i pro rodinné příslušníky a děti), nebo pokračovat v besedách.

Myslím si, že Pardubice mají výhodnou polohu a že to není pro nikoho tak daleko jako je do Valašského Meziříčí. Je sem velmi dobré spojení železniční i silniční (případně i letecké!). Vlastní setkání by se uskutečnilo ve školícím středisku “HOTEL TECHNIK” v Lázních Bohdaneč (10 km severozápadně od Pardubic) kde je pro takovéto akce kompletní zabezpečení – včetně ubytování a možnosti stravování.

Jediným problémem je skutečnost, že v hotelu končí školící sezóna pátkem 29.6. – majitel (také sběratel autogramů astronautů) však podrží personál kvůli nám přes víkend – ale rád by měl alespoň nějakou jistotu, že bude mít ubytováno alespoň dvacet lidí. Proto se Vás nyní ptám, zda-li bude mezi zájemci o kosmonautiku zájem se tohoto setkání zúčastnit a v jakém rozsahu (sobota, pátek-neděle, sobota-neděle), vč. informace o zájmu o ubytování (195,-Kč za noc), případně i stravování. Prosím o rychlou odpověď.

Pokud zjistím alespoň trochu slušný zájem o tuto akci, dořešíme společně podrobnosti i program – potom Vás však už požádám o zaslání finanční zálohy (kterou si budu muset pojistit to, že opravdu přijedete a já potom nebudu všechno platit ze svého!).

To by bylo vše pro první informaci – prosím nyní o předběžné potvrzení zájmu – buď e-mailem (milan.halousek@quick.cz) nebo telefonicky či písemně.

Zdraví Vás a na odpovědi se těší Milan Halousek


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla