Velrybí hovno na způsob
mořského ježka zabloudivšího v olivovém háji středomoří:
Vyceněno
první cenou v soutěži o nejlepší rybí specialitu odbornou porotou ve složení
Agnes-Bárny-Fiakla
Listové těsto rozválíme na velmi malou tlouštku a poklademe tenkými plátky papriky, rajčat, sýra, cibule, česneku a na nudličky pokrájenými kousky uzených matjesů. Podle chuti okořeníme, nejlépe přidat také čerstvou bazalku a tymián. Zavážeme do uzlíku a položíme rohy na dno pekáče. Pečeme, pečeme a pečeme. Hotovou, poněkud nevzhlednou kouli se pokusíme vylepšit párátky s napíchanými olivami, ozdobíme barevně ladící oblohou, vymyslíme příhodný název a sbíráme vavříny na podobných soutěžních párty. Podáváme s Guinessem, případně s černým krušovickým.