KOSMOS 10
ČERVEN 2000 / JUNE 2000

TEST VAŠICH KOSMICKÝCH ZNALOSTÍ

 

Věřím, že Vás můj test zaujme a že se s chutí vrhnete do jeho řešení. Některé otázky jsou snadné, některé těžší, pár z nich je možná dost těžkých. Ale podle mého názoru jsou všechny zodpověditelné. Na část otázek stačí vybrat odpověď z předložené nabídky, na další bych chtěl vaše vlastní odpovědi.

Doufám, že odpovědím věnujete alespoň tolik času jako jsem věnoval já přípravě otázek. A že vás otázky zaujmou, případně Vám přinesou některé nové poznatky z tohoto oboru. Proto jsem se snažil spojit do testu jak otázky klasické a typické, tak i otázky netradiční. Všechny podklady jsem čerpal z literatury, knih i mého bohatého archivu výstřižků, výpisků a poznámek. Některé obrázky jsem si vypůjčil na Internetu (MEK, CollectSpace).

Budu se těšit na vaše odpovědi, prosím pište. A nebojte se, že budete mít něco špatně. Přiznávám, že bez svého archivu bych asi také na některé otázky nedokázal odpovědět. Ale jak řekl již dříve někdo chytrý: "Nemusím všechno znát, musím ale vědět kde to hledat." Takže hledejte odpovědi, možná objevíte řadu nových a pozoruhodných informací.

Na vaše odpovědi vám nechám celé léto, správné odpovědi se v KOSMOSU objeví až v září. Tam vám také sdělím, jak jste si vedli. A určitě ocením nejlepší, nejúplnější a nejpřesnější odpovědi nějakou drobnou odměnou. Co to bude se nechte překvapit (prozatím to totiž nevím ani já sám …). Ale tou největší odměnou vám jistě budou nové informace které získáte - doufám! A mou největší odměnou budou vaše odpovědi. Už se na ně těším. Tak se snažte!!!

Milan Halousek

NA ZAČÁTEK TESTU START-TEST


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na začátek testu