KOSMOS 20
KVĚTEN 2001 / MAY 2001

ÚVODNÍK

 

Zdravím Vás z Pardubic.

Tak tady máte další číslo KOSMOS-NEWS.
Dvacáté – jubilejní!

Několik z Vás se mě ptalo, jaké bude překvapení při tomto jubileu (připomínám, že v "desítce" to byl velký test a první barevný obrázek na titulním listu). Původně jsem jako dárek k tomuto výročí plánoval uskutečnění KOSMOS-NEWS PARTY. Ale, jak se dočtete na jiném místě, tento dárek velmi nehezky většina z vás odmítla. Takže asi nebude nic! Nic jiného, mimořádného, připraveného nemám. Příprava Setkání mě už teď zabírá dost času. Sejde se nás asi méně něž jsem počítal – a doufal – ale věřím, že se to všem zúčastněným bude líbit a že získají mnoho nových informací a poznatků.

Již v úvodníku minulého čísla jsem napsal, že se toho nyní v kosmu děje velmi mnoho. A toto tvrzení mohu s úplným klidem vepsat i do dnešního úvodníku. Hlavní událostí minulých dní byl bezesporu let prvního vesmírného turisty Dennise Tita na Mezinárodní vesmírnou stanici.

Naší, domácí, událostí je vydání další knížky s kosmonautickou tématikou - v den 40.výročí startu Jurije Gagarina pokřtil publicista pan Pavel Toufar knížku s jasně znějícím titulem
"Vzestup a pád Jurije Gagarina". Informace o této knížce najdete dole na této stránce i uvnitř.

Přeji Vám krásné jaro!

Váš Milan HALOUSEK


 

Na úvodní stránku příslušného čísla Na další článek příslušného čísla