|
Málokrerý ovocný druh je mezi zahrádkáři a konzumenty tak oblíben jako právějahodník , neboť krása jeho plodů se u něho spojila s jemností vůně i chuťovýmikvalitami. Vedle všeobecné upotřebitelnosti v čerstvém i zpracovaném stavu ii vysokého obsahu vitamínů je velmi cennou vlastností jahod časnost sklizně.Po dlouhé zimě jsou prvním ovocem, které se dostává na náš stůl. Na každé, ité sebemenší zahrádce se pro jahodník najde vždy kousek místa.Plody jahod s vysokým obsahem vitamínů, kyselin, glycidů a dalších látekvýznamných pro lidské zdraví zaujímají zcela výjimečné postavení mezi ostatními ovocnými druhy. Vysoký obsah železa v jahodách příznivě ovlivňuje tvorbukrve, jahody svým obsahem vápníkových a fosforečných sloučenin příznivěpůsobí i na zvyšování pružnosti a výkonnosti celého organismu.....atd.Tímto krátkým výčtem vlastností jahod lze dojít k jedinému závěru -
Jahoda je královna ovoce
|
Send mail to senzajahoda@quick.cz with
questions or comments about this web site.
|