Úvod | Lyžování v Evropě | Sněhové zprávy | Lyžování v Česku | Technika | Humor | Odkazy | Různé | Fotoalba | Novinky |
Tato stránka by měla a bude přinášet to, co se jinam nevejde a bude jinam nezařaditelné. Třeba tipy na to, jak se v zimě na horách nejlépe (a zejména stylově) zahřát. Třeba tak, jak to dělají v severských zemích. A když už jsem o tom začal, tak tady je první tip na tradiční norský grog, jehož název má charakteristický název GLOGG.... Glogg, Norsko Je to grog, který připravují všude tam, kde potřebují teplo a povzbuzení pro dlouhé večery
Dalším "horkým" typem je: "Kočkoláda", Česko Je to velmi lahodný nápoj, který jsme objevili zcela náhodou před pár lety při lyžovačce ve Špindlu. Příprava je jednoduchá i v domácích podmínkách a nápoj lze konzumovat kdykoliv (i když .....)
...anebo: "Horká griotka", Česko Nápoj velmi lahodný a vhodný pro ty, kteří rádi něco horkého, i když ne třeba zrovna rumový grog. A příprava? Jednoduchá: 5cl (velký panák) griotky (mohu vřele doporučit tu, kterou vyrábí Starorežná Prostějov) zalijeme vroucí vodou přidáme plátek citronu nebo limety a podle chuti dosladíme (není nutné, protože griotka je sladká dost). Zahřeje i potěší! |
Designed © JHSoft 2004 |