Červenec 2001
Domů Nahoru Duben 2001 Červen 2001 Červenec 2001 Prosinec 2001 Březen 2002 2003

 

Nahoru

  
3. vydání

červenec 2001

O b s a h

Myšlenky na každý den Stalo se
Na vážné téma Zajímavá výročí
Představujeme se Poděkování

 

Myšlenky na každý den
Vychovávání je největší a nejtěžší problém, jaký lze člověku uložit. 
Immanuel Kant

Učit je možno slovy, vychovávat jenom příkladem. 
J. de la Bruyere

Zpět na obsah

 

Zažili jsme, prožili jsme, užili jsme si
1. června - celoškolní Olympijský den zdraví
- Rada rodičů připravila v rámci Dne dětí Veselý dětský den
6. června - pan Horák vyfotografoval všechny třídy - na památku
7. června - osmáci navštívili Úřad práce v Novém Jičíně, aby se seznámili s možnostmi, jakou školu si vybrat po základní škole
11. června- probíhal mezitřídní turnaj v odbíjené
14. června - 8. třída absolvovala exkurzi v Dřevoplastu
15. června - zhlédli žáčci 1. stupně pohádku Z pekla štěstí II
19. června - starší žáci navštívili kino Květen a zhlédli film Rebelové
22. června - proběhl Sportovní den - sportovní a zábavné soutěže mezi naší školou a školami v Bernarticích n. O. a Rybím
29. června -SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU
Lehkoatletický čtyřboj


Ve čtvrtek 7. června se konalo na stadioně TJ v Novém Jičíně okresní finále lehkoatletického čtyřboje, kterého se zúčastnilo družstvo děvčat a družstvo chlapců ze 7. třídy. V konečném pořadí obsadila děvčata 8. místo z devíti zúčastněných družstev a Maruška Martinátová vytvořila nový školní rekord v hodu míčkem výkonem 38,92 m. Družstvo chlapců obsadilo 7. místo z 12 soutěžících družstev. Z našich žáků si nejlépe vedl Tomáš Ordelt, který vytvořil 2 nové školní rekordy, a to v běhu na 60 m výkonem 8,3 s a v hodu míčkem výkonem 60,19 m. I v ostatních disciplínách se umístil na předních místech ,což ho vyneslo do čela celého závodu. Tomáš se stal okresním vítězem lehkoatletického čtyřboje pro rok 2001. Blahopřejeme!

Mgr.Alena Hubová

Princezna a Král


V těchto dnech proběhly ve školní družině dvě soutěže, které zaujaly děti svou nezvyklostí a udělovaným titulem „Švihadlová princezna“ a „Kuličkový král“.
Je až s podivem, jak málo děvčat umí skákat přes švihadlo „školku“. Hru, bez které se dříve nedalo v kruhu děvčat být. Skákalo se každý den, soutěžilo se, kdo je nejlepší, kdo dokáže udělat co nejvíc „panenek“.
A jak dopadlo naše klání? Titul „Švihadlová princezna“ a diplom za první místo si odnesla Renáta Václavíková. Na druhém místě se umístil Vojtěch Kulišťák! a třetí byla Tereza Hrubínová. 
Druhou soutěží byl turnaj o „Kuličkového krále“. Ještě větší neznámá pro všechny kluky. Na co jsou ty kuličky, co s nimi budeme dělat, jak se to hraje, jak se šprtá do kuliček? To byly otázky předcházející déle trvajícímu tréninku před následným turnajem. A že kuličky nejsou neznámé jen těm malým, ale i velkým klukům, jsem zjistila v následujících dnech, kdy jsme hráli venku u důlku. V turnaji se utkali všichni kluci ze školní družiny ve skupinách a vítězové jednotlivých skupin pokračovali až do finále, které skončilo následujícím pořadím. Titul „Kuličkový král“ si odnesl René Lacina, princem se stal Dominik Jochec a třetí místo získal Jakub Kadlec. Dětem se obě soutěže líbily a pokračují i nadále v tréninku, aby příště třeba získaly titul ony.


Helena Havranová, vychovatelka ŠD

Zpět na obsah

 

Na vážné téma

Než zazvoní na prázdniny
Byl letošní školní rok úspěšný? Tuto otázku si určitě před posledním zvoněním položíme. Ze 138 žáků naší školy se bude moci 17 pochlubit samými jedničkami. Vyznamenání získalo dalších 17 žáků, pochvalu třídního učitele má v tomto pololetí 26 žáků a jeden dokonce pochvalu ředitelky školy.Žalovat dnes raději nebudeme.Také v soutěžích jsme letos slavili úspěchy í- naše škola má vítěze okresního lehkoatletického čtyřboje , třetí místo v okresním kole dopravní soutěže i svou soutěžící v oblastním kole recitační soutěže. Na začátku školního roku jsme se napojili na Internet, máme vlastní www stránky, vydáváme vlastní časopis. Díky sponzorským darům a finančnímu přispění rodičů na konto OS Mládí jsme mohli pořídit nové pomůcky do matematiky,cizích jazyků..., zakoupit nové počítačové programy. Pro žáky i rodiče jsme uspořádali mnoho zajímavých akcí. Věřme, že se blýská na lepší časy a že i díky většímu počtu žáků v příštím školním roce a tím i příznivější finanční situaci se naší škole bude dařit stále lépe.

PaedDr. Jana Bělůnková, ředitelka školy

Zpět na obsah

 

Zajímavá výročí

Dva významné červencové svátky

5. července - Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje 
U vstupní brány do našich psaných dějin potkáváme r.863 dva vynikající učence. Nikoliv válečníky, nikoliv dobyvatele, ale muže osvíceného ducha, soluňské bratry Konstantina a Metoděje. Můžeme v tom spatřovat symbol. Přišli k nám hlásat křesťanství lidu srozumitelným jazykem dva muži, vzdělanci prvého řádu. Křesťanství - to tehdy byla vstupenka do civilizované Evropy. K šíření víry potřebovali bohoslužebné knihy ve slovanském jazyce. Přeložili je a sestavili pro naše předky i slovanské písmo. Morava v srdci evropského kontinentu se tak stala kolébkou slovanského písemnictví. Soluňští bratři zažehli u nás plamínek vzdělanosti. Třebaže zahořel jen skromně, jen tolik, jak umožňovala doba, znamenalo to pro všechny slovanské národy kulturní čin prvořadého významu. A oba bratři jakoby nám vzkazovali přes jedenáct staletí toto: Chcete-li se zapojit do širší Evropy, musíte být vzdělaní a musíte být morálně lepší ! 
6.července - výročí upálení mistra Jana Husa 
6.července 1415 byl v Kostnici upálen mistr Jan Hus, kněz a učitel na Karlově univerzitě v Praze, přední reformátor církve, který nekompromisně trval na poznané pravdě, kterou zastával proti tehdejší církvi plné zlořádů. Žádná jiná osobnost v českých dějinách neovlivnila náš národ tak silně jako on.
Nestačí ale k mistru Janu Husovi se jenom hlásit, je také třeba si položit otázku:Je náš vlastní život vždy ve shodě s dobrem a pravdou? Jsme ochotni za pravdu bojovat? A dokázali bychom pro ni přinášet i oběti? 


František Majkus, učitel

Zpět na obsah

  

Představujeme se

Prázdniny

Prázdniny přicházejí, nebojme se jich.
Těšme se a doufejme, že nenapadne sníh. 

Katka Drlíková, IX. tř.

Prázdniny - léta čas,
slunce spálí nás 
zas a zas. 

Lucie Hanzelková, IX. tř. 

Zpět na obsah

 

Poděkování

Děkujeme:

bullet

 Radě rodičů za přípravu a realizaci Veselého dětského dne

bullet

 manželům Jeřábkovým za sponzorský dar - pohoštění pro děti

bullet

 panu Jiřímu Skopalovi za zajištění hudby na Veselý dětský den

bullet

 panu Jiřímu Říhovi za výrobu školních pomůcek

bullet

 paní Marii Pastorkové za sponzorský dar škole

bullet

 paní Janě Podhajské za sponzorský dar

bullet

 odměny na Sportovní den 22. června

Zpět na obsah

 

Na závěr 

Vítr 
Čím ten vítr voní? Kdo ví?
Vůní lesů, vod a luk.
Je to vítr prázdninový,
hvízdá jako správný kluk.
(Jiří Žáček)

Krásné prázdniny Vám všem přejí Vaše Školovinky

Zpět na obsah
 
 
 

 

Nahoru ] Naše obec ] Informace o škole ] Archiv ]
Jakékoliv informace nám můžete zaslat na adresu školy .
Poslední úprava stránek: února 15, 2006